Nogomet

Ni naprodaj!

Svet24
18. 7. 2013, 14.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Wayne Rooney (27) si je želel oditi že jeseni leta 2010, zdaj si želi oditi še toliko bolj.

Reuters

A čeprav ga ima novi trenerManchester Uniteda David Moyes le za rezervista, karga spravlja v obup, Škot na drugi strani poudarja, da ganikakor ne namerava prodati. Angleški zvezdnik je takov položaju, ki mu ga ni mogoče zavidati in ga bo težkorazrešiti.

»Wayne preprosto ninaprodaj, to sem poudarilže večkrat, in čeprav mi greponavljanje istih stvari naživce, bom poudarjal šenaprej. Potrebujem ga in vnovi sezoni bo zagotovo člannaše ekipe,« je zagotovil Moyes, na njegovo stran pa se je odločno postavil tudi izvršni direktor kluba Ed Woodward, ki je poudaril, da prodaja tega nogometaša ni možnost niti v sanjah.

»Tako smo se odločili in niti najmanjših težav ne bi imeli s tem, da bi igralca zadržali do izteka njegove pogodbe ter ga nato izgubili brez odškodnine,« trdi možakar, ki je včeraj tudi deloval v skladu s to trditvijo.

Rdeči vragi so namreč prejeli ponudbo Chelseaja, ki se za Rooneyja odkrito zanima že nekaj časa, in jo vrnili pošiljatelju. Iz tega ali onega razloga si povratnikna Stamford Bridge Jose Mourinho želi na vsak način Wayna obleči v temnejši odtenek modre in včeraj je za uresničitev te želje rivalom z Old Trafforda ponudil deset milijonov britanskih funtov ter usluge enega od nogometašev (angleški mediji trdijo, da gre bodisi za Juana Mato bodisi za Davida Luiza) londonskega kluba. Pričakovati je, da bo Chelsea v teh dneh ponudbo še izboljšal, toda prav mogoče je, da bodo tudi višji zneski naleteli na podobno hitro in odločno zavrnitev.

Pri Unitedu pač vztrajajo pri svojem, in čeprav bi se na koncu utegnili odločiti za prodajo, je težko verjeti, da bi Rooneyja prodali Chelseaju ali kateremu koli drugemu tekmecu v boju za domače lovorike. Prodajo v vrste drugega angleškega velikana si resnično težko predstavljamo in zdi se, da edina pot stran od Moyesa in Manchester Uniteda vodi v tujino. Kam? Hm, še eno zelo težko vprašanje. Nekaj časa se je zanima lPSG, a po prihodu Edinsona Cavanija je ta možnost videti precej bolj zapletena. Ostale možnosti pa bi bile čisto ugibanje in so v tem trenutku tako daleč od luči javnosti, da njihovo hipotetično izpostavljanje nima pravega smisla. Glede na nogometaševo izrazito slabo voljo, o kateri poročajo vsi najbolje obveščeni viri, mamljivih možnosti sploh ni navidiku in se Chelsea zdi kot nedosegljiva luč na koncu predora, a morda se bo kakšna le pojavila in bo na koncu pregovorni volk sit, pregovorna koza pa cela.