Nogomet

Mariborčani z Malte z zanje ugodnih 0:0

STA / J.P.
17. 7. 2013, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 2. predkroga lige prvakov v gosteh igrali z malteško Birkirkaro neodločeno 0:0. Povratna tekma bo v sredo, 24. julija, ob 20. uri v Ljudskem vrtu.

Facebook
Prva tekma 2. predkroga lige prvakov

Mariborčani so na Malto dopotovali kot veliki favoriti, da bi že na prvi tekmi odločili potnika v tretji predkrog. A to jim ni uspelo. Še več, Maltežani so imeli celo več resnih priložnosti za ugodnejši razplet, dvakrat so zadeli okvir vrat, medtem ko Mariborčani praktično niti enkrat niso resno ogrozili domačega vratarja Justina Haberja.

Gosti so dobro začeli in v tretji minuti prvič preizkusili domačega vratarja po strelu Dejana Mezge. Mariborčani so imeli na suhem in trdem igrišču veliko težav z vzpostavitvijo prave, kombinatorne igre, domačini so bili za nameček v dvobojih precej agresivni.

V prvem polčasu sicer niti ena ekipa ni imela izrazitih priložnosti, z izjemo 38. minute, ko je Edward Hererra s strelom z roba kazenskega prostora oplazil prečko.

V drugem polčasu so prvi zagrozili domači prek Franka Temileja, ki je ušel ob stranski črti in sprožil po tleh, a je bil na mestu Jasmin Handanović. Gostujoči trener Ante Čačić je z menjavami poskusil priti do zmagovitega zadetka, a vijoličasti tokrat niso imeli svojega dne, saj niti enkrat niso resno ogrozili domačih vrat.

Mezga je v 74. minuti sprožil čez gol, Željko Filipović z glavo v 77. minuti prav tako, v 89. minuti pa je Jean-Pierre Triganza po napaki Aleksandra Rajčevića že obšel Handanovića, a je nato na srečo gostov zatresel le vratnico.