Košarka

Mirza Begić - iskano blago!

Svet24
18. 7. 2013, 16.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

MIRZA BEGIĆ (28) se bo tako kot Boštjan Nachbar in Nebojša Joksimović pripravam reprezentance za evropsko prvenstvo pridružil nekoliko pozneje, podaljšan dopust je dobil, ker je imel med vsemi kandidati za nastop na EuroBasketu najdaljšo sezono.

Nikola Miljković
Kupci za Begića stojijo v vrsti

Po njej se mu je iztekla pogodba z madridskim Realom, prvemu centru slovenske izbrane vrste pa ni treba skrbeti, da si ne bi hitro našel novega delodajalca. No, morda novega niti ni pravi izraz, saj ni izključeno, da bo ostal v kraljevem klubu, čeprav je, potem ko je slednji na centrski položaj pripeljal Tunizijca Salaha Mejrija in je vse dogovoril z Grkom Janisom Burusisom, za to malo možnosti.

Barcelona med interesenti za 216-centimetrov visokega Begića

Toda kupci za Begića praktično stojijo v vrsti in 28-letnik bo lahko izbiral novo okolje. Ni skrivnost, da se zanj že nekaj časa ogrevata dva turška kluba, prvak Galatasaray in Fenerbahče, na klopi katerega po novem sedi Željko Obradović. V zadnjih dneh je  aktualno postalo tudi zanimanje Olympiacosa, ki se je sicer pod košem že okrepil z dvema Američanoma, a nihče od njiju nima ekstremne višine, zato Grki na trgu iščejo še enega takšnega igralca, Begić s svojimi 216 centimetri pa je možna izbira.

In da bo mera polna, se je interesentom za Begića bojda pridružila še Barcelona, iz katere sta odšla Nathan Jawai ter Lukas Mavrokefalidis in ki prav tako potrebuje novo moč pod košem. »Ne bi želel ničesar komentirati. Pogovarjamo se z več klubi, do konca meseca naj bi bilo že znano, kje bom nadaljeval kariero,« je bilo vse, kar je o ponudbah dejal Begić, ki bo imel v naslednjih dneh sladke skrbi, da se bo pravilno odločil.