Emiliano Sala

Naplavilo blazine, ki bi lahko bile del letala, ki je prevažalo pogrešanega Salo

J.P.
30. 1. 2019, 15.47
Posodobljeno: 30. 1. 2019, 20.02
Deli članek:

Vse od prejšnjega tedna lahko o njegovi usodi le ugibamo. Danes pa nas je dosegla vest, da so preiskovalci prišli do pomembnega odkritja.

Reuters
Upanja, da bi Sala preživel, je vse manj ...

Letalo, ki je prenašalo 28-letnega Emiliana Sala in pilota Davida Ibbotsona, je 21. januarja izginilo med letom iz Nantesa v Cardiff. V ponedeljek sta območje, kjer se je letalo nazadnje nahajalo, preleteli Argentinčevi mama Mercedes in sestra Romina.

Zasebno letalo je z radarskih zaslonov izginilo pri otoku Guernsey v Rokavskem prelivu.

Blazini od sedeža

Preiskovalci britanske vladne agencije AAIB (Air Accidents Investigation Branch) so danes sporočili, da so v ponedeljek na plaži v bližini francoskega kraja Surtainville našli dva dela letalskega sedeža, ki je najverjetneje bil del pogrešanega letala, ki je prevažalo nogometaša angleškega  nogometnega kluba Cardiff City. Na ostanke je naletela Camille Leblond, ki je na plaži sprehajala psa.

Profimedia
Cvetje in zapisi "dobrih misli" za Emiliana Salo pred stadionom v Cardiffu.

Sledi prečesavanje morskega dna Rokavskega preliva, ki naj bi se začelo ta vikend in ki bo najverjetneje trajalo do tri dni. Če bodo preiskovalci AAIB našli razbitine, si jih bodo pobližje ogledali s pomočjo daljinsko vodenega vozila. V teku je tudi ločena preiskava.