Po podpisu pogodbe

Bojijo se najhujšega: poslovil se je od soigralcev, njegovo letalo pa je nato izginilo

T.L.
22. 1. 2019, 10.44
Posodobljeno: 22. 1. 2019, 11.41
Deli članek:

Mislil je, da bo začel novo življenje z novo ekipo na Otoku, usoda pa se je poigrala drugače: letalo, s katerim je iz Nantesa v svoj nov klub Cardiff potoval Emiliano Sala, je izginilo.

Profimedia
Emiliano Sala

Nogometni svet je pretresla tragična novica: argentinski napadalec in najboljši strelec Emiliano Sala (28), ki je konec tedna podpisal pogodbo z angleškim Cardiffom za rekordno odškodnino v višini 17 milijonov evrov, je deset ur po tem, ko se je poslovil od donedavnih soigralcev v francoskem klubu Nantes, sedel v majhno letalo tipa piper malibu, letalo pa je izginilo med letom v Veliko Britanijo.

Nantes vodi Vahid Halilhodžić, Sala pa je od začetka letošnje sezone zabil 13 golov, kar mu je tudi odprlo vrata vdo bogatega otoškega prvoligaša Cardiff City. Letalo tipa piper malibu je izginilo severno od Alderneyja na poti do letališča v Cardiffu, na krovu pa sta menda bila le Sala in pilot. 

Informacije, da je bil na krovu letala tudi nogometaš, sprva niso bile potrjene in tudi iz Cardiff Cityja so sporočili, da informacije preverjajo. Danes dopoldne pa so francoske oblasti potrdile, da je bil na letalu, ki je izginilo z redarjev v ponedeljek zvečer, tudi Sala. 

ITV News je stopil v stik s francoskim novinarjem Arnaudom Wajdzikom v Nantesu, in tudi on je potrdil, da sta tako policija v Nantesu kot tudi nogometni klub Nantes potrdila, da je bil Sala na letalu. 

Letalo je izginilo v ponedeljek ob 20.30 uri, danes ob 8. uri pa so nadaljevali z iskanjem.