Družina ni obupala

Pogrešanega še niso našli, ko so se že vneli spori okoli denarja

T.L.
28. 1. 2019, 10.25
Posodobljeno: 28. 1. 2019, 12.51
Deli članek:

Menda je angleški Cardiff zaustavil plačilo prvega obroka odškodnine za nogometaša, ki za njihov klub zaradi tragičnega dogodka nikoli ni zaigral.

Profimedia
Družina je zbrala denar, ki ga bodo namenili nadaljevanju iskalne akcije.

Medtem ko družina pogrešanega argentinskega nogometaša Emiliana Salaja zbira denar, da bi najeli zasebno podjetje, ki bi nadaljevalo z iskalno akcijo za 28-letnim nogometašem, so se med nogometnimi klubi začele bitke okoli denarja. 

Sala je le dva dni pred tragičnim izginotjem letala podpisal 17 milijonov evrov težko pogodbo o transferju z angleškim prvoligašem Cardiffom, kamor bi se preselil iz Nantesa. Ker je bil Sala že registriran kot nogometaš Cardiffa, čeprav za klub še ni zaigral, je angleški prvoligaš zdaj po zakonu dolžan plačati odškodnino. Otoški mediji pa poročajo, da je klub izplačilo prvega obroka v višini 6 milijonov evrov zaustavil. Angleži naj bi menda razmišljali o tožbi zaradi malomarnosti.

Medtem pa francoski mediji trdijo, da se je v vse skupaj vključil še klub Bordeaux, ki naj bi zahteval svoj del pogače. Sala je igral za  Bordeaux pred odhodom v Nantes leta 2015. V klubu so tovrstno poročanje že zanikali poročanje časnika Presse Ocean. 

"Ne želim se pogovarjati o denarju, dokler imamo to dramatično situacijo. V tem trenutku ne razmišljamo o postopkih, kasneje bomo še videli," je dejal Nantesov predsednik Waldemar Kita, ki je podaril 6000 evrov za nadaljevanje iskanja pogrešanega nogometaša. 

V nedeljo uje družina z donacijami zbrala 300.000 evrov, ki jih bodo namenili za nadaljevanje iskalne akcije.