Simbioza

V gozdu izgubljenega triletnika varoval prijazen medved

B.K.
28. 1. 2019, 10.06
Posodobljeno: 28. 1. 2019, 18.35
Deli članek:

Tri leta star fant, ki se je dva dni potikal po gozdovih Severne Karoline, trdi, da ga je varoval prijaznen medved.

Profimedia
Črni medved

Tri leta star Casey Hathaway, se je v torek izgubil v obširnih gozdovih ameriške zvezne države Severna Karolina. Čez dan se je igral pred babičino hišo, ko je padel mrak, ga ni bilo nazaj. Babica je nemudoma obvestila pristojne službe, ki so še isti dan začele z iskanjem, a so ga zaradi nemogočih razmer kmalu tudi prekinile. Zunaj je namreč zmrzovalo, močno je tudi pihalo, padal je ledeni dež.

Reševalci so Caseya našli v četrtek. Zaslišali so njegov jok in se skozi trnje in grmičevje prebili do premočenega, lačnega in prezeblega triletnika.

Z malčkom je bilo k sreči vse v redu, k čemur je morda pripomogel tudi nenavaden pomočnik. Triletnik je namreč po vrnitvi domov dejal, da mu je dva dni družbo delal prijazen medved. Pomoč, resnična ali namišljena, je delovala.

Profimedia
Črni medved

"Rekel je, da se je dva dni družil z medvedom. Bog mu je poslal prijatelja, da ga je varoval," je za lokalne medije potrdila njegova teta Breanna Hathaway, govorice pa je potrdil tudi šerif Chip Hughes, ki je dejal, da je malček "res rekel, da je imel v gozdu prijatelja, da je z njim bil medved."

Kaj se je v gozdu resnično dogajalo verjetno ne bomo nikoli izvedeli, a dejstvo je, da Casey ni bil oblečen za tako nizke temperature, tamkajšnji gozdovi pa so polni črnih medvedov.

"Borec je," je o malčku dejal šerif, ki je poudaril, da so reševalci morali prečiti visoko vodo, da so lahko prišli do malčka. Casey jo je odnesel brez poškodb, z le nekaj praskami. Ko so ga našli je hotel le vodo in mamo.