Prekinjeno iskanje

Nogometaš na izginulem letalu je imel pred vkrcanjem pomisleke glede varnosti

G.G.
22. 1. 2019, 21.29
Posodobljeno: 23. 1. 2019, 09.02
Deli članek:

Iskanje pogrešanega letala, na katerem je bil 28-letni argentinski nogometaš Emiliano Salo, se je ob mraku zaradi deževja in močnega vetra začasno zaključilo.

Reuters
Navijači Cardiffa molijo za Emiliana Salo in upajo na čudež.

Sala, ki je letošnji sezoni igral za Nantes, je konec tedna podpisal pogodbo z angleškim premierligašem Cardiffom. Nato se je vrnil v Nantes z majhnim letalom tipa Piper PA 46 Malibu, ki je v lasti nogometnega kluba Cardiff. Napadalec se je od kolegov in se v ponedeljek zvečer kot edini potnik spet vkrcal v letalo.

Do letališča v Nantesu ga je odpeljal do nedavnega klubski kolega Nicolas Pallois. Sala naj bi potarnal, da se kar nekoliko boji leta, saj da je iz Cardiffa do Nantesa letalo močno premetavalo.

Reuters
Zbrali so se tudi navijači Nantesa.

Letalo je z radarja izginilo nekje nad Kanalskimi otoki. Še v ponedeljek zvečer se je začela iskalna akcija, v katero so bile vključene francoske in britanske ladje ter helikopterji. Iskanje se je nadaljevalo danes, vendar ne letala, ne Sale in pilota niso našli."Če je letalo morebiti pristalo na vodi, obstaja zelo majhna možnost preživetja,"je sporočila policija iz Guernseya.

"Ne morem verjeti,"je dejal nogometašev oče Horacio za argentinsko televizijo C5N in dodal: "Še vedno upam."Njegova mati pa je dejala, da je bil Emilano v zadnjih mesecih"užival najboljše trenutke v karieri".