Nasveti

Barvanje las s kredami

Lara Jelen
17. 11. 2015, 09.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Trend, ki je obnorel svet!

SHUTTERSTOCK
Za barvanje las ne uporabljamo običajnih šolskih kred, ampak posebne lepotilne izdelke, ki se jih dobi tudi že pri nas ali po spletu.

Krede za lase so idealne za vse, ki se hitro naveličajo barve, pa tudi za tiste, ki razmišljajo o kakšni drznejši barvi las, a niso prepričani, ali bi jim pristajala. Z njimi si lahko mimogrede omislite novo pričesko, sledite nenavadnim barvam, ki so uspešnica tudi med svetovnimi zvezdnicami, ali pa posežete po bolj umirjenem odtenku. Kakorkoli že, barvanje še nikoli ni bilo tako preprosto!

V nasprotju z običajnimi barvami za lase krede ne vsebujejo škodljivih snovi, na lase pa jih je preprosto nanesti, tudi če ste popoln antitalent za takšne stvari. Če gre pri barvanju karkoli narobe, lahko napako takoj sperete.

Zavidanja vredne prednosti pred drugimi barvami
Popularnost kred za lase ni nič presenetljivega, če vemo, da ne poškodujejo las ter ne vsebujejo alergenih sredstev in škodljivih snovi. Tudi skrb, da bi se barve naveličali, je odveč, saj je začasna in se spere s prvim umivanjem las. Najslabše, kar se vam lahko zgodi pri uporabi kred, je prebleda barva las ali pa suhi lasje, a še do tega pride le, kadar uporabimo nekakovostne krede ali se barvanja ne lotimo pravilno. A brez skrbi, vse skupaj je precej preprosto.

Ne posegajte po neprimernih kredah!
Krede za barvanje las so specifičen lepotilni izdelki, kar pomeni, da to niso običajne krede, s katerimi rišemo po tabli, ali voščenke, ki jih imajo otroci. Če bi si lase poskusili pobarvati z voščenkami ali navadnimi kredami, bi hitro ugotovili, da ne bomo z njimi dosegli nobenega konkretnega barvnega učinka, za nameček pa bi se posledice pokazale na uničenih konicah las. »Za lase raje uporabite slikarske pastele (ne oljne!), kakršne so tudi lasne krede, ki so malo cenejše od slikarskih,« pojasnjujejo strokovnjaki na eni izmed slovenskih spletnih strani, kjer prodajajo krede za lase.


Kako barvamo lase s kredami in ostale zanimivosti preberite v reviji Zarja št. 22, 17.11.2015
SHUTTERSTOCK
Na barvane lase s kredo prisegajo tudi mnoge zvezdnice, na primer Katy Perry.