Zdravje

Skrivnost sijočih barvanih las

M. D. / revija Bodi zdrava
18. 5. 2023, 17.00
Deli članek:

Ta se seveda skriva v pravi negi las. Barvani lasje namreč potrebujejo dodatno nego, da ostanejo zdravi in sijoči.

Promocijski material
Nega čas

Poznate tisti občutek, ko končno najdete pravi barvni odtenek las, ki pristaja vaši polti ter poudari vaše oči? Da bi se barva obdržala tudi po več umivanjih las, je treba poskrbeti za pravilno nego.

Zlato pravilo: Nega barvanih las

Pri barvanju las barvni pigmenti prodrejo v lasno zgradbo in jo s tem poškodujejo, da postane hrapava. Da bi lasna povrhnjica spet postala gladka, je treba lase po barvanju obnoviti z intenzivno nego.

Takojšnja nega po barvanju z intenzivno kuro

Takoj po barvanju ali posvetljevanju las uporabite intenzivno kuro, ki bo vaše lase obnovila. Večina barv za lase za domačo uporabo ima v škatli priloženo posebno nego, ki lase po barvanju razvaja. Če tube niste porabili do konca, je ne zavrzite, ampak jo prihranite za naslednje umivanje. Tudi če ste si lase barvali pri frizerju, jim doma vseeno privoščite dodatno nego z intenzivno kuro.

profimedia
lasje , nega

Pravilna izbira izdelkov za barvane lase

Posebna serija negovalnih izdelkov za barvane lase pomaga obnoviti zgradbo las. Šamponi za barvane lase so posebej nežni do lasišča, balzami pa ščitijo barve pred pobledelostjo.

Enkrat na teden vam priporočamo uporabo kure, ki poskrbi za obstojnost barve in krepi lase. Ker so barvani lasje pogosto nagnjeni k lomljenju konic, vam priporočamo, da uporabljate olje za lase. Pomembno je, da tudi pri izdelkih za urejanje pričeske posežete po tistih, ki so namenjeni negi barvanim lasem.

Pozor: Pri umivanju barvanih las ne uporabljajte običajnega šampona proti prhljaju. Njegove učinkovine slabo vplivajo na intenzivnost barve.

Uporaba ravnalnika, kodralnika in sušilnika

Barvanih las ne obremenjujte po nepotrebnem. Likalnik, kodralnik in druge pripomočke uporabljajte le ob posebnih priložnostih in še takrat uporabite sprej za zaščito las proti vročini. Lase raje sušite na zraku ali jih dobro otrite z brisačo iz mikrovlaken. Ne drgnite jih z navadno brisačo, saj jih boste tako le poškodovali. Za razčesavanje uporabljajte negovalno krtačo.

Zaščita, osvežitev in nega barvanih las poleti

Nekateri negovalni izdelki za barvane lase že vsebujejo UV-zaščito, ki jo lasje potrebujejo poleti. Če se poleti večino časa zadržujete zunaj, morate svoje lase še dodatno zaščititi. Zelo priporočljivo je, da uporabite slamnik, klobuk in posebne spreje za zaščito las pred soncem.

Barvanih las ne obremenjujte po nepotrebnem. Likalnik, kodralnik in druge pripomočke uporabljajte le ob posebnih priložnostih in še takrat uporabite sprej za zaščito las proti vročini.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

revija Bodi zdrava
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Vabljeni k branju!