Sodobno

Izguba kilogramov z novimi tehnologijami

ud
18. 1. 2017, 20.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nove tehnologije in nova znanstvena odkritja ponujajo nove možnosti za ohranjanje in doseganje vitkosti. Poiskali smo nekaj shujševalnih metod, ki delujejo.

Profimedia
Pozimi zelo prav pridejo razne igre, ob katerih se lahko dodobra razmigate.

Spremeniti življenjski slog ni preprosto, je pa velikokrat ključno za izboljšanje počutja. Če je ena od novoletnih zaobljub, da bi radi živeli bolj zdravo in imeli več energije, potem se priključite naši akciji ZDRAVA SLOVENIJA in osvojite bogate nagrade!

Naj bo tehnologija vaš novi zaveznik. Z njo si lahko pri fizični aktivnosti izjemno pomagate in tako topite odvečne kilograme.

Stavite na svojo vitkost

Če želite shujšati, stavite, da vam bo uspelo. Tako vsaj priporočajo strokovnjaki, ki so raziskovali učinke tovrstnih finančnih tveganj na izgubljanje kilogramov. Raziskave so namreč pokazale, da je pri tistih, ki si upajo na svojo bodočo vitkost staviti denar, kar petkrat bolj verjetno, da se bodo držali zastavljenega shujševalnega režima in navsezadnje zares shujšali. Stave na manjšo težo sprejema spletna stran DietBet. Uporabniki stavijo med seboj za pravi denar: prvi, ki mu uspe izgubiti štiri odstotke telesne teže, je zmagovalec in pobere denar.

Profimedia
Ob rednem uživanju več obrokov se držite pravila, da ne pretiravate z njihovo velikostjo.

Nastavite Googlov koledar

Novejše znanstvene raziskave celo ugotavljajo, da je ob sodobnem sedečem načinu življenja dovolj, če je posamezen obrok hrane velik toliko kot naša dlan.

V skladu z znanstvenimi raziskavami (pa tudi z modrostjo naših mam in babic) naš metabolizem najbolje deluje, kadar se držimo vedno enakega urnika prehranjevanja. Da ne bomo pozabili na posamezne obroke – v dnevu naj jih bo najmanj pet –, si nastavimo opomnike na telefonu ali računalniku. Ena od možnosti je Googlov koledar, ki vas bo opozarjal tako za domačim računalnikom kot na tablici in prek pametnega telefona.

Igrajte wii

Tenis, nogomet, ples in celo kegljanje – vseh teh športov se lahko lotite, tudi če v trenutku, ko vas zgrabi želja po gibanju, nimate pri roki primernega športnega partnerja. Igralna konzola Nintendo Wii gotovo ne more biti nadomestilo za kakovostno rekreativno druženje, zagotovo pa pride prav v obdobjih, ko smo tako zaposleni, da se z organizacijo rekreativnih dejavnosti z drugimi nimamo časa ukvarjati. Na seznamu iger, ki so najbolj učinkovite pomočnice pri doseganju vitke postave, so Zumba Fitness, plesna igra Just Dance in The Biggest Loser Challenge s koledarjem vadbe, ki spremlja vaš napredek.

Profimedia
K telovadbi povabite prijateljico ali prijatelja, saj bo tako vse skupaj lažje.