Zanimivosti

Imate raje klasične ali modernejše grozljivke?

N.S.
18. 8. 2019, 11.45
Deli članek:

Eni se navdušujejo nad bolj klasičnimi, v katerih na primer nastopajo zombiji in različne pošasti, spet drugim so ljubše modernejše, v katerih so na delu zlobne entitete ter gledalce do konca puščajo v napetosti in negotovosti.

AMC
Dogajanje serije se osredotoča na skupnost japonskih Američanov, ki so jih zaprli v internacijska taborišča.

Ena takšnih, v kateri gledalci v strahu in negotovosti čakajo, kaj se bo zgodilo, je tudi grozljiva antološka serija Teror: Zloglasni TV-mreže AMC, ki se je z drugo sezono že vrnila na male zaslone kanala AMC.

Dogajanje serije se osredotoča na skupnost japonskih Američanov, ki so jih dale ameriške oblasti v času druge svetovne vojne zapreti v internacijska taborišča, in na vrsto bizarnih smrti, ki jih preganjajo.

LASTNA IZKUŠNJA INTERNACIJSKEGA TABORIŠČA

Eden izmed glavnih igralcev serije Georg Takei (Zvezdne steze) je bil tudi kot otrok odpeljan v internacijsko taborišče. Ameriški vojaki so njega in njegovo družino pregnali z lastnega doma samo zato, ker so bili videti kot tisti, ki so bombardirali Pearl Harbor, čeprav sta bila oba njegova starša rojena v Ameriki. V seriji lahko spremljamo resnično zgodovinsko zgodbo internirane skupnosti japonskih Američanov, ki pa ji je dodan srhljiv, nadnaravni preobrat. Gre torej za popolnoma drugačno predstavitev te zgodovinske tematike. Ustvarjalci serije pa obljubljajo srhljivo, mistično in morda tudi ezoterično izkušnjo, prepredeno s pravim terorjem.