Zadnja minuta

FOTO: V Antalyo za 163 evrov, v Afriko za 3052 evrov

Mihael Korsika
18. 8. 2019, 07.42
Deli članek:

Poletne počitnice se v Sloveniji počasi končujejo. Če vam je od dopusta ostalo še kaj v denarnici in seveda tudi prostih dni, si lahko poletje podaljšate s številnimi turističnimi ponudbami v zadnjem hipu, ki vključujejo tudi letalske prevoze.

Profimedia
Antalya

ANTALYA

Obisk turške Antalye vas bo v tem trenutku prišel najceneje. V eksotični Turčiji se srečujeta evropska in azijska kultura, kar se odraža tudi na izjemno bogati kulinariki. Počitnice vključujejo sedem nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom v hotelu z dvema zvezdicama.

163 EVROV

SANTORINI

Profimedia
Santorini

Ljubitelji grških otokov si lahko poletje podaljšate z obiskom Santorinija. Glavni namen obiska je razvajanje na peščenih plačah s sinje modrim morjem. Paket vključuje spanje v dvoposteljni sobi hotela z dvema zvezdicama, zajtrk je v hotelu, za preostale obroke boste morali poskrbeti sami.

321 EVROV

ŠARM EL ŠEJK

Profimedia
Šarm el Šejk

Egipt ponovno pridobiva mesto na turističnem zemljevidu, tudi na račun nizkih cen. V sedemdnevno bivanje v letovišču Šarm el Šejk ob Rdečem morju, raju za potapljače in deskarje na valovih, je vključeno spanje v hotelu s tremi zvezdicami in polnim penzionom.  

358 EVROV

VIKTORIJINI SLAPOVI

Profimedia
Viktorijini slapovi

Najdražji paket na seznamu je osemdnevni obisk svetovno znanih slapov v Zimbabveju v južni Afriki. Skupna širina vseh slapov je dobrih 1700 metrov, višina pa nekaj več kot 100 metrov. Paket vključuje nočitve v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelu s štirimi zvezdicami.

3052 EVROV

MOMBASA

Profimedia
Mombasa

Med obiskom Kenije si lahko ogledate veličastne naravne parke. Gre sicer za revno državo, ki se ukvarja predvsem s kmetijstvom. Paket vključuje sedem polpenzionov v dvoposteljni sobi v hotelu s tremi zvezdicami, ki leži ob belih peščenih plažah Indijskega oceana.

769 EVROV

SALVADOR DE BAHIA

Profimedia
Salvador de Bahia

Obisk južnoameriške celine je prav gotovo nepozabno doživetje. Cena vključuje sedem nočitev z zajtrkom v mestu Aracaju na severovzhodni atlantski obali Brazilije. Ena izmed večjih zanimivosti v mesto je akvarij v obliki želve, v katerem boste lahko videli morske pse, želve in druge eksotične živali.

787 EVROV

NEW YORK

Profimedia
New York

Najcenejši izlet čez lužo lahko izvedete z obiskom New Yorka na vzhodni ameriški obali. Cena vključuje le šest nočitev v mladinskem hotelu z eno zvezdico, a boste v središču dogajanja, saj hotel stoji v četrti Manhattan. V mesto, ki nikoli ne spi, brez obiska Kipa svobode seveda ne bo šlo.

738 EVROV

PHUKET

Profimedia
Phuket

Tajska, dežela nasmehov, za popotnika nudi praktično vse. Od džungle, rajskih plaž do neprekosljive kulinarike. Najbolj pogumni lahko pokusijo ocvrte ščurke in kobilice. Cena paketa vključuje šest nočitev v nadstandardni sobi v hotelu s tremi zvezdicami. Od Phuketa do znanih otokov Phi Phi je le dve uri vožnje z ladjo.

661 EVROV

HONGKONG

Profimedia
Hongkong

Hongkongje eno največjih središč svetovne finančne ter gospodarske moči in temu primerne so tudi cene. V paket je vključeno sedem nočitev z zajtrkom v hotelu s petimi zvezdicami. Povprečna plača tam sicer znaša nekaj čez 2000 evrov, zato vaša denarnica obiska tega mesta ne bo vesela.

2409 EVROV