Jeklena kača

Tuji in domači turisti trumoma na mejne prehode, čaka se tudi do dve uri

S.R./STA
18. 8. 2019, 13.30
Posodobljeno: 18. 8. 2019, 16.05
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi okvare vozila na primorski avtocesti zaprt počasni pas med razcepom Gabrk in priključkom Senožeče v smeri Ljubljane. Pnevmatika na vozišču ovira promet na primorski avtocesti pred počivališčem Lom proti Ljubljani.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Zastoj na gorenjski avtocesti, pred predorom Karavanke proti Avstriji, je ocenjen na osem kilometrov. Zaradi avstrijskega mejnega nadzora občasno zapirajo predor Karavanke proti Avstriji. Na gorenjski avtocesti nastajajo zastoji tudi na cesti Lesce-Bled. Voznikom namenjenim proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice-vzhod, Lipce. Na cesti Tržič-Ljubelj pred predorom Podljubelj proti Avstriji zastoj ocenjujejo na dva kilometra. Občasno zapirajo predor Ljubelj prot Avstriji. 

Na štajerski avtocesti, pred prehodom Šentilj proti Avstriji, je zastoj ocenjen na dva kilometra, zastoj pa nastaja tudi na regionalni cesti Šentilj-prehod Šentilj, proti Avstriji.

Zgoščen promet je na podravski avtocesti, pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, kjer je kolona vozil ocenjena na pol kilometra. Promet se gosti tudi na cesti Seča-Sečovlje. 

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol, na primorskih do 22. ure. 

Zaradi asfaltiranja bo do 18. ure zaprta cesta Kranj-Škofja Loka v Zgornjih Bitnjah, do 20. ure pa bo zaprta cesta Rimske Toplice-Jurklošter v Globokem zaradi del na železniškem prehodu. 

Na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Brezovica pri Gradinu in Gruškovje osebna vozila na vstop v državo čakajo več kot dve uri, na prvih dveh osebna vozila na izstop čakajo do pol ure, na slednjem od ene do dveh ur. Čakalna doba za avtobuse na prehodu Gruškovje ob vstopu je ocenjena na eno uro. Osebna vozila na vstop na mejnem prehodu Sočerga čakajo od ene do dveh ur.