Po grozi na Hvaru, ko so se na ladji Atlantia z ogljikovim monoksidom zastrupili italijanski turisti, so iz splitske bolnišnice končno pricurljale pozitivne vesti. Kot poroča portal Slobodna Dalmacija, so 14-letnico, ki je bila ves teden v umetni komi, pri čemer je bila tako kot njen petletni bratec večino časa priključena na umetno dihanje, z enote za intenzivno nego vendarle premestili na otroški oddelek. Deklica je neuradno že pri zavesti in že uspešno komunicira z zdravniki. Gre za velik napredek v njenem okrevanju. Na enoti za intenzivno nego pa zaenkrat ostaja njen bratec, a naj bi tudi on kazal znake okrevanja. 

Spomnimo, tragedija na ladji Atlantia, v kateri je življenje izgubil 57-letni italijanski turist Eugenio Vinci, še štiri osebe, vključno z obema otrokoma, pa so hospitalizirali, se je v zalivu Ždrilac na Hvaru pripetila prejšnji torek. Zdravstveno stanje obeh otrok je bilo ves ta čas kritično, medtem ko so jo trije odrasli, vključno z njuno mamo, odnesli bolje. Mati je ostala na zdravljenju v splitski bolnišnici, druga dva Italijana pa so odpustili v domačo oskrbo. 

Še vedno se nadaljuje preiskava nesreče, pri čemer sta glavna osumljenca za tragedijo 24-letni lastnik ladje Zoran B. in 27-letni kapitan Jerko M., ki sta na ladjo vgradila bencinski agregat, namenjen izključno zunanji uporabi. Oba so sicer izpustili iz pridržanja, odgovornost za nesrečo pa zavračata.