Zabava

Prva poletna sobota bo v znamenju nove vroče hribovske zabave

Promocijsko sporočilo
21. 6. 2024, 15.18
Posodobljeno: 21. 6. 2024, 15.18
Deli članek:

Po dveh vzponih in prvi tretjini letošnje, že 15. sezone največjega slovenskega pohodniškega gibanja Laško Gremo v hribe se vesela karavana seli na rob Primorske, kjer nas že jutri čaka nova nepozabna hribovska zabava.

Sviglo production
Tudi letos nas na Nanosu čaka nepozabna zabava

Tokratni sobotni cilj prečudovitih pogledov in dobre zabave željnih hribolazcev je znamenita kraška planota Nanos. Z današnjim iztekom koledarske pomladi bo 1.240 metrov nad morjem ležeča Vojkova koča tako že jutri prizorišče prve zabave v hribih v letošnjem poletju.

Spremljevalni program povezujejo nepogrešljivi športni komentator Gregor Janežič, Dean On The Mike iz Aktualove Galame in Nina Cestnik Pavlič iz Petkove pumpe, poleg animacijskih iger pa ta letos vključuje tudi priklon domačim velikanom, ki prejmejo posebno priznanje za življenjsko delo in trajno zapuščino slovenskemu narodu. Po Dušanu Hauptmanu in Vikiju Grošlju bo tokrat z nami legendarni komentator Andrej Stare.

Sviglo Production
Nalezljiva energija se s Štajerske tokrat seli na rob Primorske

Kmalu po odprtju dogodka ob 9:30 in novostjo, ki bo razkrita šele na Nanosu, se bodo obiskovalci pred odrom zavrteli ob narodnozabavnih vižah ansambla Viharnik, v nadaljevanju pa bo za še poskočnejši korak poskrbela domačinka Tjaša Božič z uspešnico Moj Bine. Pester glasbeni program kar štirih izvajalcev dopolnjujeta še energična, vsestranska Rebeka Dremelj, ki nas bo v plesni korak zvabila s hitom Pojdi z menoj in neutrudni Vili Resnik, ki bo z vrha Nanosa opeval lepote pod to kraško planoto ležeče njegove zelene doline, kjer domujejo pesem in dobri ljudje.

Sviglo production
V hribe se vrača šarmer Vili Resnik

Dogodki Laško Gremo v hribe so osnovani na ideji in promociji pohodništva, zato si organizatorji še bolj od lepega vremena želijo, da se obiskovalci na Nanos odpravijo na zdrav in do narave prijazen način – peš ali s kolesom, avtomobile pa pustijo v dolini oz. na izhodiščnih točkah

Obiskovalci bodo lahko spet pokramljali z ambasadorko gibanja Laško Gremo v hribe Leo Mederal Gams, Klemnom Bunderlo, Ajdo Mlakar, ˝železnim možem˝ Rudijem Siegerjem in mnogimi drugimi zabavnimi voditelji Aktuala in Veseljaka. Kot člani Zlatorogove športne družine pa se tokrat pridružijo predstavniki Rokometne zveze Slovenije ter Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško.

Sviglo production
Aktualovci in Veseljaki se veselijo letošnjega vzpona na Nanos.

V duhu prizadevanj nosilke projekta Pivovarne Laško po povezovanju kultnih domačih znamk bo Elan pohodnikom vnovič omogočil testiranje naprednih, električnih koles linije Mantis, svojo kolekcijo kakovostnih pohodniških čevljev pa bo na ogled postavila žirovska Alpina. Največ pogledov bo zagotovo ukradel par njenih unikatnih usnjenih retro gojzarjev, izdelanih posebej za akcijo Laško Gremo v hribe, ki bo Nanos zapustil na nogah novega lastnika. Z nekaj sreče – morda prav vaših?

Sviglo Production
Alpinini unikatni usnjeni retro gojzarji Laško Gremo v hribe na Nanosu čakajo novega lastnika

Potrebujete še kakšen razlog, da jutri, na prvo poletno soboto obujete gojzarje in se povzpnete na nad tisoč metrov ležeči Nanos, kjer pregovorno greha ni? Pa ne pozabite – začetek je ob 9:30!

Sviglo production
Tudi tretji letošnji dogodek bo postregel z vrhunskim glasbenim programom

Utrinke s prvih dveh spomladanskih dogodkov si lahko ogledate v videoposnetkih spodaj.