Kriv je Ozempic

Oprah Winfrey urgentno hospitalizirana zaradi hudih želodčnih težav

S.Č.
12. 6. 2024, 09.01
Posodobljeno: 12. 6. 2024, 09.13
Deli članek:

Slavna Oprah Winfrey je bila nedavno hospitalizirana zaradi hudih želodčnih težav, piše Daily Mail. Težave so nastopile nekaj mesecev po tem, ko je Oprah priznala, da uporablja zdravilo Ozempic za hujšanje.

profimedia
oprah

Ozempic je zdravilo, prvotno namenjeno zdravljenju sladkorne bolezni tipa 2, ki je v zadnjem času postalo priljubljeno med tistimi, ki se trudijo shujšati. Vendar pa so se pojavila vprašanja o možnih stranskih učinkih, med katerimi so lahko tudi želodčne težave, kar je Oprah zdaj izkusila na lastni koži. Oprah naj bi bila hudo dehidrirana in je prejemala intravenozno terapijo.

"To je zelo osebna tema zame" dodaja

Oprahina teža je skozi leta pogosto nihala, kar je bila tema mnogih njenih javnih nastopov in izjav. Njeno nedavno priznanje uporabe Ozempica je prišlo po letih ugibanj in govoric o njenih metodah za hujšanje. Decembra je priznala, da je začela uporabljati zdravilo zaradi obupa in želje po izgubi teže. Pred kratkim je Oprah pritegnila pozornost s svojim dokumentarcem o ljudeh, ki uporabljajo tablete za hujšanje. "To je zelo osebna tema zame in za stotine milijonov ljudi po vsem svetu, ki se borijo s težo in debelostjo," je dejala Oprah v izjavi za javnost, ki jo je prenesla BET.

Upamo, da se bo Oprah hitro opomogla in nadaljevala svojo pot kot navdih mnogim po vsem svetu.