Odziv palače

Kate ni na spregled že 70 dni, govorice in teorije zarote o njenem zdravju vse glasnejše

D.K.
4. 3. 2024, 08.30
Posodobljeno: 4. 3. 2024, 09.12
Deli članek:

Mineva 70 dni, odkar so britansko princeso Kate Middleton zadnjič videli v javnosti. Na božični dan je bodoča kraljica skupaj s svojo družino sodelovala na tradicionalni božični maši na kraljevem posestvu Sandringham.

Profimedia
Princ William in Kate Middleton

Britanska princesa Kate, soproga prestolonaslednika Williama, se že od decembra ni pojavila v javnosti. Kensingtonska palača je 17. januarja sporočila, da je princesa prestala abdominalno operacijo. Znano je le, da ne gre za rakavo obolenje, poseg pa je bil načrtovan vnaprej. Glede na to, da je v bolnišnici preživela dlje časa, nato pa bo še več mesecev okrevala, naj bi šlo za dokaj resno stanje. K opravljanju dolžnosti naj bi se vrnila po veliki noči. Čeprav je do takrat še mesec dni, nemir v Združenem kraljestvu narašča.

Vendar to ni posledica rumenega tiska, ki sicer Kate posveča veliko pozornost. Piše se namreč o vseh malenkostih, kakšne barve je njena obleka, kaj želi izraziti s svojim nakitom, kako milo se smeje. Vendar o njenem zdravstvenem stanju že tedne ni nobenih špekulacij. Kraljeva družina je zaprosila za zasebnost, tabloidi pa jih, kot kaže, upoštevajo. Kensingtonska palača je januarja v sporočilu za javnost tudi navedla, da bodo poročali o zdravstvenem stanju Kate, če bodo na voljo nove pomembne informacije. 

Princ William spodbudil govorice in teorije zarote

Ravno princesin mož pa je sprožil številne govorice. Po torkovem nepričakovanem umiku 41-letnega princa Williama s spominske slovesnosti v čast njegovemu pokojnemu botru se je po internetu razširila zaskrbljenost glede zdravja princese Kate. Različne teorije zarot so preplavile splet, da se je Kensingtonska palača čutila dolžno odzvati. "Princesa še okreva, gre ji dobro," so zapisali.

Profimedia
Princ William

Tiskovni predstavnik princese Kate je dejal: "Že od samega začetka smo bili zelo jasni, da je valižanska princesa odsotna do velike noči in da bo Kensingtonska palača zagotavljala posodobitve le, ko bo kaj pomembnega."  A kljub temu ni pomagalo. In tudi Williamovo veselo razpoloženje ob dogodkih ob valižanskem državnem prazniku v petek ni zmanjšalo špekulacij in govoric. Vendar kot kaže, bodo morali njeni oboževalci in javnost počakati do konca marca, da jo bodo lahko spet videli. Do takrat pa lahko o njenem stanju le ugibajo.