Ponosna mama

Zvezdnica Titanika na rdeči preprogi s čudovito 22-letno hčerko

M. T. V.
15. 5. 2023, 21.06
Posodobljeno: 15. 5. 2023, 22.40
Deli članek:

S hčerko Mio igrata v TV-drami I Am Ruth, za katero je Kate Winslet prejela bafto za najboljšo igralko. »Če bi lahko ta kipec prepolovila, bi drugo polovico dala tebi!«

Profimedia
Kate Winslet s hčerko Mio

Včeraj so v Londonu podelili nagrade bafta, ki veljajo za britanske oskarje. Med srečnimi dobitniki je bila tudi igralka Kate Winslet, ki jo je na rdeči preprogi tokrat spremljala hči Mia, ki jo ima iz zakona z režiserjem Jimom Threapletonom (iz drugega zakona z režiserjem Samom Mendesom ima še 20-letenga sina Joa, z zdajšnjim možem Edwardom Smithom pa še 10-letenga Beara).

22-letna Mia z mamo igra v TV-drami I Am Ruth, ki je bila ena od velikih favoritov večera. In res je 47-letna Kate zanjo prejela bafto za najboljšo igralko. V zahvalnem govoru je v solzah dejala: »Če bi lahko to nagrado prežagala na pol, bi drugo polovico dala moji hčerki Mii Threapleton. To sva dosegli skupaj, otrok moj. Bili so dnevi, ko je bila v čisti agoniji, ker je morala kopati tako globoko po strašljivem čustvenem teritoriju. Od skrbi in ponosa mi je jemalo dih.« Ob teh maminih besedah so tudi Mio premagale solze.

V filmu, ki govori o materi, ki skuša pomagati odtujeni in z družbenimi omrežji zasvojeni hčerki, igrata kar osrednji junakinji mamo in hči. Drama je prejela tudi bafto za najboljšo TV-dramo.