Zabava

Ljubi šest let mlajšega Igorja

L.Ž./revija Zvezde
11. 12. 2015, 09.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Desa Muck ne more skriti svoje sreče.

arhiv Zvezde
Desa Muck je že lani priznala, da je srečno zaljubljena.

Že na začetku lanskega leta je Desa Muck dobila na lica malce drugačen izraz, kot smo ga bili vajeni pri njej. Njen tipično zasanjani pogled je zažarel in ni ji preostalo drugega, kot da prizna, da je zaljubljena. »Lepo mi je, a je še sveže, tako ranljivo, da o njem ne bi rada govorila,« je prosila, da nove ljubezni še ne razkrije.

Skoraj dve leti pozneje je Desin pogled še vedno žareč, moškega, ki je ogrel njeno srce, pa ni več treba skrivati. Igor Blažina je od nje mlajši šest let, prihaja iz Postojne in je v domačem okolju kar pomemben človek. Postojnčani mu pravijo desna roka Marjana Batagelja, tistega uspešnega podjetnika, ki si je ime zgradil s prodajo sesalnikov, veljavo pa s pridobitvijo koncesije za upravljanje Postojnske jame. Preden je začel delati pri Batagelju, je bil Igor predsednik območne Gospodarske zbornice Slovenije, še prej pa je posloval z nepremičninami. Precej toge in stroge službe, mar ne? Le kako gre to skupaj s tako umetniško dušo, kot je Desa Muck? Človek bi lahko pomislil, da bosta potrdila staro ljudsko trditev, da se nasprotja privlačijo. Pa ni tako. Njegovi prijatelji vedo povedati, da je Igor zasebno še vedno zasanjan fant, s povsem drugačnim jazom, kot ga mora kazati v službi. In da se z Deso neizmerno ujemata, da sta kot duši dvojčici.

Zaradi ljubezni se je šestdesetletna pisateljica tudi preselila iz svoje oaze v Mokronogu. Najprej sta skupaj živela v Postojni, zdaj pa se je par preselil v Ljubljano. Da je mama spet našla pravo ljubezen in da je obdobje depresije zanjo zdaj le še bled spomin, zelo veseli njene tri hčerke, da je njun oče srečen, pa sta sprejela tudi Igorjeva sinova iz prejšnjega zakona.

Šušlja se, da bi zaljubljencema prihodnjo pomlad lahko zaigrali poročni zvonovi.