Zabava

Transformerja lahko pokličete po telefonu

STA
11. 12. 2015, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Igralec Shia LaBeouf bo v galeriji Fact v Livepoolu do nedelje izvajal performans, v katerem sprejema telefonske klice tistih, ki se želijo 'dotakniti njegove duše'. Hollywoodski zvezdnik je v galeriji vzpostavil klicni center, kjer s sodelavcema klice sprejema vsak dan med 11. in 18. uro.

Arhiv Svet24
Shia LaBeouf čaka na vaš telefonski klic.

Trojico je mogoče tudi obiskati v galeriji ali jo spremljati preko neposrednega prenosa.

LaBeouf je zaslovel s filmi, kot so Transformerji, Wall Street: Denar nikoli ne spi ter Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje.

V zadnjih dveh letih pa je postal prepoznaven tudi s svojimi performansi, v katerih se ukvarja z naravo slave ter s prepadom med javno in zasebno podobo slavnih osebnosti. Ne lanskem berlinskem filmskem festivalu se je denimo na rdeči preprogi pojavil s papirnato vrečko na glavi, na kateri je bil napis "Nisem več slaven".

Performans v Liverpoolu je igralčev prvi tovrstni performans v Veliki Britaniji. V njem sodeluje s finsko umetnico Nastjo Sade Ronkko in Britancem Lukom Turnerjem, skupaj so se povezali v trio LaBeouf, Ronkko & Turner.

Trojica je performans pripravila v sklopu razstave Follow, ki bo vrata za javnost odprla danes. Razstava se posveča vprašanju, kako v svetu, kjer uporabljamo všečkanje na Instagramu in Twitterju, da z njim povemo, kdo je pomemben, internet vpliva na to, kakšno mnenje imamo o samih sebi in o drugih.