Zabava

Glasbeniki s pesmijo pozivajo k zaščiti Zemlje

STA
11. 12. 2015, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Vrsta svetovno znanih glasbenikov, med njimi Paul McCartney, Jon Bon Jovi, Sheryl Crowe in Leona Lewis, je združila glasove v pozivu k zaščiti Zemlje. Posneli so Ljubezensko pesem Zemlji, ki je v četrtek zazvenela tudi na podnebni konferenci v Parizu.

Leona Lewis, ena od glasbenic, ki je sodelovala v projektu.

Nekaj največjih imen sveta glasbe je združilo glasove, da bi navdihnili resnična dejanja v boju proti podnebnim spremembam in podprli poziv ZN k pomembnemu, univerzalnemu podnebnemu dogovoru v Parizu.

Vsakič, ko bo pesem kupljena, predvajana ali deljena, bo šel zaslužek neposredno v žepe organizacije Friends of the Earth in Fundacije ZN, v obeh primerih za boj proti podnebnim spremembam, obljubljajo avtorji. "Sedaj morate tudi vi posoditi svoj glas Zemlji in pomagati izstreliti pesem med globalne hite. Ker je to naš svet," pozivajo javnost.

Pesem je 16 glasbenikov izdalo septembra, v četrtek pa jo je v Parizu ob podelitvi nagrad za najboljše rešitve v boju proti podnebnim spremembam eden od soavtorjev in izvajalcev Sean Paul predstavil v živo. Obenem so premierno predvajali glasbeni videospot z zvezdami v glavni vlogi.

"Vsakič, ko gledate video ali poslušate pesem, gre denar v dobre namene," je Sean Paul poudaril popoldne na novinarski konferenci. Ob tem je spomnil, da sam prihaja z Jamajke in je posledice onesnaževanja videl in izkusil iz prve roke.

Glasba navdihuje ljudi, zvezdniki pa so marsikomu vzor in lahko tako spodbudijo ukrepanje, so v Parizu razloge za nastanek pesmi še našteli njeni avtorji.