Ostali športi

Kozmus gre po medaljo

STA / S.R.
26. 11. 2013, 17.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Primož Kozmus, najboljši slovenski atlet v zgodovini, je za naslednje leto na evropskem prvenstvu napovedal medaljo v metu kladiva, Barbara Špiler, druga članica kluba iz Brežic, pa je na EP napovedala uvrstitev v finale.

Kozmus, nekdanji olimpijski zmagovalec in svetovni prvak, letos prvič po šestih letih ni osvojil medalje na velikem tekmovanju. Na svetovnem prvenstvu v Moskvi je bil "šele" četrti, kljub temu pa si je kot cilj za največjo tekmo leta 2014, ko bo v Zürichu evropsko prvenstvo, zastavil medaljo.

Špilerjeva, slovenska rekorderka v metu kladiva, je v mladinskih konkurencah osvajala odličja na velikih tekmovanjih. Leta 2012 je nastopila na olimpijskih igrah v Londonu in bila v kvalifikacijah 29., na EP v Helsinkih pa je bila 16. Tudi na letošnjem SP v Moskvi je izpadla v kvalifikacijah s 25. dosežkom. Zato si je za prihodnje leto za cilj postavila prvo finalno uvrstitev na velikih tekmovanjih med članicami.

Poleg Kozmusa in Špilerjeve so se na novinarski konferenci brežiškega kluba predstavili tudi Leda Krošelj, Lara Omerzu, Jan Pustavrh in Jan Lokar, ki so osvajali odličja na velikih mladinskih tekmovanjih. Trener Jure Rovan, nekdanji olimpijec in nekdanji slovenski rekorder v skoku s palico, je dejal, da so dobri dosežki brežiškega kluba, ki ima sedaj okrog 225 članov, tudi posledica dejstva, da so lani dobili dvorano, v kateri se lahko pripravljajo tudi pozimi.