Šport

Umrl najmočnejši človek na svetu

M.J.
26. 11. 2013, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Najmočnejši človek na svetu, 44-letni Greg Kovacs, je umrl in sicer zaradi zastoja srca. Bivši kanadski bodybuilder je po svetu poznan zaradi številnih rekordov. In mnogi ga označujejo tudi kot najmočnejšega človeka na svetu.

Muscleforum

Bivši kanadski bodybuilder, naj bi umrl v ponedeljek, potem ko se mu je nenadoma ustavilo srce. Velikan, poznan tudi pod imenom človek-tank je v svoji karieri osvojil številne rekorde v bodybuildingu. Tako je na primer obseg njegovih bicepsov meril približno 70 centimetrov, njegova teža pa je nihala vse do 200 kilogramov.

Kovacs je odrastel v Ontariu, šolal pa se je za elektrotehnika. Že zelo zgodaj se je pričel ukvarjati s tem športom, s pomočjo katerega je tudi postal izredno znan. Profesionalno je prenehal nastopati leta 2005 in kmalu zatem odprl svoje podjetje. Leta 2010 je imel tudi težave z zakonom, saj so ga obsodili poskusa izsiljevanja.

Muscleforum

Kovacs si je s svojim ogromnim telesom leta 1996 prislužil naziv najmočnejšega človeka na svetu in tudi še danes ga velika večina poznavalcev tega športa uvršča med najmočnejše ljudi na svetu. Po koncu športne poti je Greg Kovacs potoval po svetu in prirejal seminarje o športni prehrani, načinih vadbe in zdravem načinu življenja, poleg tega pa je tudi pisal svojo kolumno.