Zimski športi

Z vlakom na smučanje!

25. 11. 2013, 15.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred vrati je nova smučarska sezona in čas je za načrtovanje poti. Letos se lahko na smučišča namesto z avtom odpravite kar z vlakom in izkoristite številne popuste.

Slovenske železnice

Smučarjem in vsem ljubiteljem rekreacije, ki se boste do slovenskih smučišč peljali z vlakom, Slovenske železnice ob nakupu vozovnic ponujajo vrsto popustov in ugodnosti. Na smučiščih Vogel, Stari vrh in Pohorje pa boste lahko uveljavljali tudi posebne popuste na smučarske vozovnice.

Namesto z avtom se lahko na smučišča odpravite kar z vlakom.

Z vlakom se lahko odpravite tudi na smučanje v Avstrijo ali Nemčijo. Pripeljal vas bo v neposredno bližino smučišč. Z vlakom se lahko recimo zapeljete do svetovno znanega smučarskega središča Schladming, ki leži ob glavni železniški progi Gradec–Salzburg. Od železniške postaje Schladming do spodnje postaje gondole na svetovno znanem smučišču Planai vozi avtobus. Železniška postaja St. Anton am Arlberg je izhodišče za obisk smučarskih terenov St. Anton, St. Christoph, Flirsch, Schnann, Pettneu in Strengen. Tik ob železniški postaji Bad Gastein je spodnja postaja gondole, ki pelje na 2250 m visoki Stubnerkogel (povezava do smučišča Kitzbühl).

Z vlakom se lahko zapeljete tudi do smučarskega centra Obertauern, ki je skrit med vrhovi gora, zato tam nikoli ne manjka snega. Z vlakom pa je dosegljivo tudi najvišje nemško smučišče Garmisch-Partenkirchen (leži na višini od 2000 do 2830 m). Iz Slovenije se z nočnim vlakom odpeljete do Münchna, kjer prestopite in pot nadaljujete do Garmischa. Vožnja iz Ljubljane traja, odvisno od izbire vlaka, dobrih 8 ur.

Z vlakom se lahko odpravite na slovenska in tuja smučišča.

Za potovanja v Avstrijo in Nemčijo je na voljo široka paleta popustov. Skupine mladih do 20. leta potujejo v Avstrijo za 70 odstotkov ceneje, spremljevalci celo brezplačno. Ugodno boste potovali tudi po ponudbi City Star. Za otroke do 6 let ter otroke od 6 do 15 let, ki potujejo v spremstvu staršev ali starih staršev, pa je vožnja brezplačna.

Več informacij lahko dobite na telefonski številki 1999 (cena klicanja iz omrežja  Softnet je 0,90 EUR na klic, ceno za klice iz drugih omrežij pa določajo drugi operaterji), na spletni strani www.slo-zeleznice.si, na vseh blagajnah železniških postaj in po elektronski pošti potnik.info@slo-zeleznice.si.