Šport

Vozlova še enkrat vrhunsko

STA/M.J.
24. 11. 2013, 20.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Plavalci so v Kranju opravili s Špelinim in Vesninim memorialom, zadnjo tekmo pred evropskim prvenstvom decembra na Danskem. Selektor Miha Potočnik je od vseh kandidatov za reprezentanco dobil jasen signal, da so pred glavno tekmo zimske sezone v dobri formi in da v Herningu lahko pričakuje zelo dobre dosežke.

Wikipedia

Vnovič je navdušila plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel, ki je sobotnemu osebnemu rekordu na 200 m prsno dodala še zelo dober izid na 100 m prsno in se ob zmagi močno približala tudi lanskemu državnemu rekordu z EP. "Jaz sem res zadovoljna z obema dosežkoma. Dva res dobra izida, zdaj pa moram formo dvigniti do evropskega prvenstva, tam pa upam na najboljše rezultate. Ciljam na finale, lani sem na EP osvojila osmo mesto, to bi rada izboljšala na 100 m prsno, v vseh treh disciplinah pa si želim osebne rekorde in čim boljšo uvrstitev," je po tekmi povedala plavalka iz Trbovelj.

V vseh treh disciplinah prsnega sloga je zmagal mladinski svetovni prvak na 50 m prsno John Peter Sevens. V nedeljo je bil najboljši na 100 m prsno, a je imel izredno žilavega tekmeca v velenjskem reprezentantu Žigi Cerkovniku. "Plaval sem 50, 100 in 200 m prsno in si po pravici povedano želel še za kanček boljše dosežke. Težko je, ker smo utrujeni po višinskih pripravah, nekaj počasnejši sem kot prejšnji teden v Zagrebu, a kljub temu sem na dobri poti do evropskega prvenstva. Tam je moj skriti cilj oziroma želja, da pridem v finale na 50 m prsno. Potihem merim tudi na polfinale na 100 m prsno, rad bi pa tudi mladinski rekord na 200 m prsno, da bi bil rekorder v vseh prsnih disciplinah med mladinci," je bil delno zadovoljen Stevens.

Med drugimi reprezentanti je Robert Žbogar v uvodu poskrbel za izreden dvoboj s Hrvatom Mariom Todorovićem, ki pa je imel v cilju stotinko sekundo prednosti. Brez težav je Žbogar nato dobil tekmo na 200 m delfin, Todorović pa na 100 m prosto. Mariborčan Martin Bau je na Štajersko odnesel še zlato medaljo za najboljšega na 400 m prosto.

V ženski konkurenci je Velenjčanka Nastja Govejšek najprej tesno dobila tekmo na 50 m hrbtno, kjer ji je bila tesno za petami mlada Celjanka Anemari Košak. Govejškova je ob koncu zmagala tudi na 100 m prosto, kjer je tesno ugnala Tjašo Pintar in Celjanko Košakovo, ki se vse bolj bliža najboljšim v slovenski vrsti. "Plavala sem na ravni osebnih rekordov, kljub temu, da sem po pripravah še zelo utrujena. Zdaj sem moram do evropskega prvenstva še dobro spočiti, tam pa si želim nove osebne rekorde," je po tekmi na Gorenjskem povedala Govejškova.

Najbolj zanimiva ženska tekma pa je bila ženska tekma na 400 m prosto, ki jo je po pričakovanjih dobila Ravenčanka Tjaša Oder, a je za zanimivo tekmo poskrbela predvsem Radovljičanka Pintarjeva, ki je izredno hitro začela, na koncu pa se je morala ta ob četrtem mestu zadovoljiti "le" z osebnim rekordom. Drugo in tretje mesto sta osvojili reprezentantki Špela Bohinc in Gaja Natlačen, tudi slednja z osebnim rekordom.