Zimski športi

Primerjali smo cene smučarskih vozovnic v preprodaji

Sašo Avramovič
25. 11. 2013, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Navdušeni smučarji jo že nestrpno pričakujete, a njen začetek je odvisen od vremenskih razmer. Na smučiščih so sicer nanjo že pripravljeni, predprodaje smučarskih vozovnic se počasi končujejo (ponekod jih je že konec). Preverili smo cene vozovnic v predprodaji in morebitne novosti na posameznih smučiščih v letošnji zimi.

Shutterstock

Na Smučarskem centru Cerkno bo predprodaja smučarskih vozovnic trajala do 1. decembra. Dnevne vozovnice za odrasle v predprodaji znašajo 24,50 evra, za mladino 21,50 evra, za otroke 14,50 evra, za seniorje pa 18,50 evra. ''Kakšnih velikih investicij na smučišču letos ne bo; načrtujemo postavitev novih elementov v snežnem parku, razširitev parka, predvsem pa si prizadevamo za popestritev ponudbe za naše obiskovalce,'' so nam sporočili iz smučarskega centra in dodali, da je lani njihovo smučišče obiskalo približno 105.000 ljudi. Ob ugodnih vremenskih razmerah odprtje smučišča načrtujejo okoli 10. decembra, skoraj vsak vikend pa na smučišču načrtujejo kakšen dogodek, koncert, test smuči, animacijo za obiskovalce, tekmovanje …

Začetek zimske sezone in obratovanja smučišč je odvisen od vremenskih razmer.

CERKNO

  • Predprodaja vozovnic traja do 1. decembra.
  • Večjih investicij na smučišču letos ne bo.
  • Odprtje smučišča načrtujejo okoli 10. decembra.

Na Krvavcu bo predprodaja smučarskih vozovnic trajala vse do konca tega meseca. Odrasli boste za dnevno vozovnico v predprodaji odšteli 26 evrov, otroci 14,50 evra, mladi in seniorji pa 22,50 evra. Med največje novosti letošnje zime na Krvavcu lahko štejemo otroško vlečnico Luža, dodatno bo urejen večnamenski zabavni otroški park, obnovili so sedežnico Zvoh, dopolnili Snežni park Krvavec in drugo. V lanski zimi je Krvavec obiskalo nekaj več kot 175.000 obiskovalcev. ''V primerjavi s sezono poprej to pomeni dobrih 10 % večji obisk,'' so nam sporočili iz RTC Krvavca in dodali, bodo smučarsko sezono začeli konec novembra ali v začetku decembra. ''Vsekakor pa potrebujemo nizke temperature in ugodno nizko vlažnost zraka, da lahko začnemo izdelavo tehničnega snega. Seveda pa bi bili zelo veseli tudi naravnih snežnih padavin,'' so zaključili.

KRVAVEC

  • Predprodaja vozovnic traja do konca novembra.
  • Med večjimi novostmi je otroška vlečnica Luža.
  • Odprtje smučišča načrtujejo konec tega meseca ali v začetku decembra.

Na smučišču Golte bo predprodaja smučarskih vozovnic potekala do začetka smučarske sezone (smučišče bodo predvidoma odprli 6. decembra). Cena dnevne vozovnice za odraslega je v predprodaji 24,50 evra, za študente 18 evrov, za otroke 14,50 evra ter za seniorje 20,50 evra. ''Na smučišču posebnih investicij ne predvidevamo. Dokončali smo redna vzdrževalna dela na nihalki in sedežnicah, nadaljujemo pa projekt nove 6-sedežnice Kladje, ki bi ga ob pridobitvi vseh soglasij lahko realizirali za prihodnjo smučarsko sezono,'' sporočajo s smučišča Golte in dodajajo, da bo letos kot novost v ponudbi organizirano nočno sankanje po Golteh. Lani je smučišče obiskalo 68.000 smučarjev. V letošnji sezoni za obiskovalce pripravljajo raznovrstne dogodke, odprtje smučišča pa načrtujejo, kot že rečeno, 6. decembra.

Na smučiščih bo letos kar nekaj novosti.

GOLTE

  • Predprodaja vozovnic bo trajala predvidoma do 6. decembra.
  • Posebnih investicij v letošnji sezoni na smučišču ne bo.
  • Odprtje smučišča načrtujejo 6. decembra.

Iz RTC Žičnice Kranjska Gora so nam sporočili, da bo predprodaja smučarskih vozovnic trajala do vključno 1. decembra. Cena dnevne vozovnice za odraslega je v predprodaji 28 evrov, za otroke (6–15 let) 18 evrov, za seniorje (od 58 let) in za mladino (15–24 let) pa 23 evrov. Med letošnje večje novosti na njihovem smučišču lahko štejemo progo za smučarski kros, obiskovalce pa čaka še veliko drugih novosti. V času zimske sezone 2013/14 bodo na smučišču skoraj vsak dan organizirali različne dogodke in animacije za otroke, ob koncih tedna pa bodo na splošno poskrbeli za aktivno dogajanje. Sporočili so nam, da je lani njihovo smučišče obiskalo skoraj 190.000 smučarjev, letos pa odprtje smučišča načrtujejo konec tega meseca.

KRANJSKA GORA

  • Predprodaja vozovnic bo trajala do vključno 1. decembra.
  • Med večjimi novostmi je proga za smučarski kros.
  • Odprtje smučišča načrtujejo konec novembra.