Zimski športi

Pestra ponudba zimske športne opreme

Sašo Avramovič
25. 11. 2013, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Police v trgovinah z zimsko športno opremo, oblačili in obutvijo so že dobro založene. Preverili smo ponudbo v treh trgovinah.

Shutterstock

V trgovinah Intersport je na voljo celovita ponudba za zimske športe, za alpsko smučanje, deskanje, drsanje, pohodništvo … Kot so sporočili iz Intersporta, je poleg novih modelov smuči, čelad in druge opreme vedno tudi veliko take ponudbe, ki vam omogoča ugoden nakup. ''Na začetku sezone so to predvsem lanski modeli, nekatere novosti pa bo mogoče ugodneje kupiti v številnih prednovoletnih znižanjih, ki jih bomo pripravljali od Miklavža do novega leta,'' so dodali. Pravijo tudi, da se v tem času, tako kot vsako leto, kupci najpogosteje odločajo za menjavo ali osvežitev zimske garderobe za šport in prosti čas in da se smučarska oprema, glede na to, da je pred vrati smučarska sezona, že dobro prodaja.

Športne trgovine so že dodobra založene z zimsko športno opremo.

V trgovini Peter Šport so police s smučarsko, deskarsko oz. snowboardersko opremo, čevlji, čeladami, očali, rokavicami in podobnim prav tako že dobro zapolnjene. V njihovi trgovini stalno ponujajo staro za novo ter običajno komisijsko prodajo, v novembru in decembru pa nudijo tudi staro za staro. Kot so nam sporočili iz Peter Športa, se ljudje v tem času najpogosteje odločajo za nakup otroške smučarske in deskarske opreme, drsalk in drugega. Dodajajo, da v povprečju ljudje za enkraten nakup zimske športne opreme odštejejo od 100 do 200 evrov.

Tudi Hervisove trgovine so že dodobra založene z zimsko športno opremo, večina izdelkov je že na policah. Poleg pestre ponudbe smuči, snowboardov, smučarskih čevljev in drsalk so na voljo smučarske jakne in jakne za deskarje, hlače, rokavice, smučarske nogavice ter še marsikaj. V nekaterih poslovalnicah ponujajo tudi opremo za nekatere malo manj razširjene športe, kot je turna smuka. ''Povpraševanje je seveda že opaziti, vendar bo verjetno tudi letos poraslo s spremembo vremena oz. v predprazničnem času,'' so sporočili iz Hervisa in dodali, da je trenutno v njihovih poslovalnicah mogoče kupiti smuči iz aktualne sezone z 20-odstotnim popustom, modele iz prejšnjih let pa tudi do 50 odstotkov ceneje. Pravijo še, da se v tem času poleg smuči in smučarskega tekstila najbolje prodaja zimska butev za šport in prosti čas.