Šport

Kapetan reprezentance uničil svoj avtomobil?

bk
26. 11. 2013, 13.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Nogometaš Andre Wisdom na Otoku in na splošno v nogometnem svetu ni neznano ime. Dvajsetletni mladenič iz Leedsa je kapetan angleške reprezentance do 21 let, pred dvema tednoma pa se je njegovo ime v angleških medijih pojavljalo predvsem zato, ker ga je Liverpool posodil drugoligaški ekipi Derby County. A več kot očitno je, da se branilec v novem okolju še ne znajde dobro, saj je pretekli petek s svojim dragim avtom obtičal sredi ničesar.

vszi

Sto tisoč funtov vrednega porscheja panamero turbo je pustil sredi gozda, na svoje začudenje pa je nanj naletel gorski kolesar Pete Irons. Avto je obtičal v 60 centimetrov globoki, 4,5 široki in devet metrov dolgi mlakuži in je bil od Wisdomovega cilja, stadiona Pride Park iz Derbyja, oddaljen slabih deset kilometrov. »Takoj, ko sem ga opazil, mu nisem namenil veliko pozornosti, zdelo se mi je zelo nesrečno, da se je nekomu to zgodilo,« je dejal Irons, ki je menil, da bodo avto kmalu odstranili iz gozda. Toda ko se je pozneje vrnil, je bil avto še vedno »parkiran« v mlakuži. »S prijatelji smo občudovali dragoceni avto, malo smo se 'zafrkavali' na račun ubogega človeka, ki mu je uspel ta podvig, in se spraševali, koliko ga bo stalo, da bo jeklenega konjička spravil iz mlake,« je nadaljeval Pete, ki se mu je zdelo neverjetno, kako je sploh avto lahko prišel tako daleč v gozd, pravi, da je moral že prej prevoziti veliko blatnih območij: »Res ne vem, kaj si je moral misliti. Kako mu je uspelo priti tako daleč. Od tega območja več kilometrov ni cest, ta gozdna pot ne pelje nikamor. Resnično ne morem verjeti, kako je mogoče, da je avto pristal tu.«

vszi

Soigralci pred tekmo sploh niso izvedeli, kaj se mu je zgodilo. Najbrž je bil po njej deležen kakšnih zbadljivk na svoj račun.

S prijatelji so nato poklicali policijo in kmalu izvedeli, kdo je lastnik porscheja. Čez nekaj časa je Irons videl, da je na prizorišče prišel še en avto, s terenskim vozilom Jeep Cherokee so ga potegnili iz blata. »Avto ni bil poškodovan, samo malo blaten,« je dragocenega štirikolesnika po reševalni akciji opisal Pete.

vszi

Naslednji dan so v klubu pojasnili, kako je prišlo do tega dogodka. Kot smo že omenili, Andre ne živi dolgo v tem območju in je po tem, ko je obiskal eno od trgovin, v svojo navigacijo vnesel ime stadiona Pride Park, kjer ga je čakala tekma, a navigacija se je dobro pošalila z nogometašem. »Andre ne pozna okolja, trenutno živi v hotelu. Preden se je odpravil na tekmo, si je v neki trgovini kupil pijačo, od tam pa ni znal priti do stadiona, zato se je za napotke obrnil na navigacijo, ki ga je poslala na pustolovščino po gozdni stezi,« so pojasnili. Revež je potem poklical v klub in sporočil, kaj se mu je pripetilo, a vseeno so uredili, da je še pravočasno prispel na tekmo, na kateri je s soigralci s 3:0 odpravil Sheffield Wednesday. »Malo se je moral očistiti, mislim, da soigralci pred tekmo sploh niso izvedeli, kaj se mu je zgodilo. Najbrž je bil po njej deležen kakšnih zbadljivk na svoj račun,« je še povedal predstavnik kluba.

vszi

Wisdom naj bi moral po tem, ko je klubu sporočil, kaj se mu je zgodilo, povrhu prepešačiti več kilometrov, da je prišel do ceste, kjer so ga pobrali.