Nogomet

Olimpija se je znebila treh tujih nogometašev

jb
26. 11. 2013, 13.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Olimpija se je v zadnjih nekaj tednih »znebila« treh tujih nogometašev (odšli so Zajko Zeba, Davor Bagarić in Nikola Nikezić), pa ne igra nič slabše, kot je z Bosancem, Hrvatom in Črnogorcem v svojem kadru.

Nikola Miljković

Prej obratno, v zadnjih tekmah je zmagala in se spet vmešala v boj za najvišja mesta na lestvici. Potem ko so padle Domžale in za njimi še Zavrč, je življenje postalo lepše, toda zaključek jeseni bo peklenski.

Za Olimpijo so se stvari na bolje vsekakor začele obračati po preboju v polfinale pokala. To je bila dejansko prelomna točka; ko so zmaji izločili Domžale, so ostali v igri za to, da aktualna sezona ne bo povsem zapravljena. Zaradi tega so se lahko sprostili, še zlasti v prvenstvu, kjer so nekaj časa igrali res katastrofalno. Znova se je sicer potrdilo, da Olimpija lažje igra, ko ni pod pritiskom.

Ko navijači od nje zahtevajo boj za naslov prvaka, je breme preprosto pretežko, številni posamezniki se »zlomijo«, ko zahtevna ljubljanska nogometna javnost »dvigne roke«, igralci končno ulovijo veter v svoja jadra. To se je doslej zgodilo že tolikokrat, da dejansko ne gre za ugibanje, pač pa za dejstvo, ki drži kot pribito.

Potem smo žal prejeli čuden gol, ki je spremenil potek tekme, nenadoma je vse skupaj postalo zelo negotovo. Moti me, da smo gostom dali dva gola, Zavrču smo preprosto preveč podarili. Nasprotnika, ki ni bil preveč razpoložen, smo sami spustili nazaj v igro, nazaj med žive. K sreči za to nismo bili kaznovani, končalo se je dobro za nas.
 

Treba je priznati

V soboto je v Stožicah ekipa Zavrča padla s 3:2, kljub zmagi pa je Kosanović videl veliko stvari, ki ga niso navdušile. »V prve pol ure smo igrali res zelo dobro, kljub vremenskim nevšečnostim in težkim pogojem smo imeli premoč. Dali smo tudi dva gola, vse vajeti igre smo imeli v svojih rokah. Potem smo žal prejeli čuden gol, ki je spremenil potek tekme, nenadoma je vse skupaj postalo zelo negotovo. Moti me, da smo gostom dali dva gola, Zavrču smo preprosto preveč podarili. Nasprotnika, ki ni bil preveč razpoložen, smo sami spustili nazaj v igro, nazaj med žive. K sreči za to nismo bili kaznovani, končalo se je dobro za nas,« je priznal izkušeni strokovnjak iz Srbije, ki je očitno dobro izkoristil reprezentančni premor. No, tudi tokrat je bilo vidno, da zmajem še vedno kronično primanjkuje moči, tudi tokrat so po določenem obdobju padli. Kosanović je že pred časom priznal, da si ni mogel niti misliti, da je prevzel tako slabo fizično pripravljen kader. Zaradi tega mu je nedavni premor prišel še kako prav, še bolj mu bo tisti, ki bo sledil po koncu jesenskega dela sezone. »Vsak premor je za ekipo, kot je naša, dobrodošla stvar. Treba je priznati, da imamo kader, ki je imel še nedolgo tega precej težav s pripravljenostjo in tudi uigranostjo, zato nam je že tokratni reprezentančni premor prišel še kako prav. Na zadnji dve tekmi bomo zagotovo pripravljeni, prepričan sem, da z Rudarjem in Koprom ne bomo igrali slabo. Vsekakor pa bomo največ dela glede naše pripravljenosti in uigranosti opravili med zimskim premorom, ki se ga kot trener vsekakor veselim,« pravi nekdanji trener Crvene zvezde.

Všeč so mu

Kot je Kosanović že omenil, bo Olimpija naslednjo tekmo odigrala z Rudarjem, ki bo v Stožicah gostoval v nedeljo. Velenjčani so ranjeni, potem ko so izgubili dvoboj vrha s Koprom, zamujeno pa bodo kakopak poskušali nadoknaditi v prestolnici. »Rudar je v odlični formi, zanj velja enako kot za Maribor, Koper in Zavrč - vsem gre v tej sezoni zelo dobro od nog,« nasprotnika hvali Kosanović in dodaja: »Velenjčani so mi všeč, rad jih gledam, saj želijo igrati dober in atraktiven nogomet. Če bo vreme lepše, kot je bilo tokrat, potem mislim, da bo pred nami zelo lepa tekma.«