Celibat

Benedixt XVI. zanika, da je kritiziral papeža Frančiška

R.T.
15. 1. 2020, 10.34
Posodobljeno: 15. 1. 2020, 10.39
Deli članek:

Ni avtor, pravi, le posodil je zapiske.

Profimedia
Papež Frančišek in njegov predhodnik, Benedikt XVI.

Pred dnevi je odjeknila vest, da se upokojeni papež Benedikt XVI. Glede celibata v Katoliški cerkvi ne strinja s svojim naslednikom. Kot smo poročali, naj bi svoje poglede predstavil v knjigi, pod katero naj bi se podpisal s kardinalom Robertom Sarahom.

Upokojeni papež zdaj zanika, da je eden od avtorjev omenjene knjige. Še več, zahteval je celo, da iz nje umaknejo njegovo ime. Viri blizu njega pravijo, da je z avtorjem knjige delil svoje zapiske, a da končnega izdelka ni videl, niti ni odobril objave.

Spomnimo. Papež Frančišek je pred letom dni na poti s šestdnevnega obiska v Panami dejal, da v Cerkvi razmišljajo o izjemi za nekatere odročne kraje, kot so otoki v Tihem oceanu ali amazonski pragozd, kjer potrebujejo duhovnike. Tudi prej je že večkrat dejal, da cerkvena doktrina ne prepoveduje poročenim moškim, da bi postali duhovniki. Tako je leta 2017 namignil, da Cerkev razmišlja, da bi v odročnih krajih, kjer primanjkuje duhovnikov, lahko to postali tudi poročeni moški, ki preverjeno spoštujejo vrednote Cerkve.