ZDA

Bivši mož bi spor glede skrbništva in davkov rešil kar s sabljanjem

R.T.
15. 1. 2020, 08.47
Posodobljeno: 15. 1. 2020, 08.50
Deli članek:

Bivši mož je sodnika prosil, naj odobri mečevanje, s katerim bi nekdanja zakonca rešila spor. A pred tem je hotel še nekaj časa, da kupi japonski samurajski meč – katano.

Profimedia
Katana

David Ostrom iz ameriške zvezne države Kansas je na sodišče naslovil prošnjo za "sojenje z dvobojem". Z nekdanjo ženo Bridgette se namreč že več časa tožarita glede skrbništva nad otroci, obiskov in plačila davkov na premoženje, Ostrom pa je dejal, da sta ga žena in njen odvetnik Matthew Hudson "popolnoma uničila."

Zato je sodnika zaprosil, da mu dovoli, da z ženo spore rešita enkrat za vselej in to z mečevanjem. Sojenje z dvobojem "ni bilo v ZDA nikoli izrecno prepovedano ali omejeno," je dejal Ostrom, ki pravi, da s tem zgolj na absurden način odgovarja na absurdnosti ženinega odvetnika. Ob tem nima problemov s tem, če žena v ring ne stopi sama, ampak za svojega predstavnika izbere gospoda Hudsona, želi le, da mu sodnik pusti nekaj časa, da si nabavi pravo orožje.

Najbolj zanimiv pa je morda odziv sodnika, ki je bizarno zahtevo vzel resno in dejal, da odločitve še ne more podati. Navedel je, da imata obe strani, vpleteni v sodni spor, na glavi mnogo masla in da so njune medsebojne tožbe posute z nepravilnostmi. Sodnik bo zato za odgovor potreboval daljši čas. Najbrž pa bo na podlagi nepravilnosti zavrnil celoten primer.