Kmalu po vzletu zašlo v težave

VIDEO: Letalo odvrglo gorivo nad osnovnimi šolami: 60 ljudi, med njimi največ otrok, potrebovalo zdravniško pomoč

A.S.
15. 1. 2020, 08.24
Posodobljeno: 15. 1. 2020, 08.28
Deli članek:

Potniško letalo letalske družbe Delta Airlines je kmalu po vzletu zašlo v težave. Pred zasilnim pristankom na mednarodnem letališču Los Angeles je nad poseljeno območje z več šolami odvrglo gorivo, kar 60 ljudi, med njimi največ otrok, pa je potrebovalo zdravniško pomoč.

Zajem zaslonske slike
Letalo se je znašlo v težavah kmalu po vzletu.

Letalo Boeing 777-200 družbe Delta Airlines, ki je bilo iz Los Angelesa namenjeno v Šanghaj, se je kmalu po vzletu znašlo v težavah. Razlog? Okvara na motorju. Pilot je letalo hitro obrnil in čez 15 minut zasilno pristal na letališču v Los Angelesu. Pred tem je odvrgel odvečno gorivo. To sicer določajo tudi pravila, ker se s tem zmanjša teža plovila za varen pristanek, vendar pa naj bi kerozin v takih primerih izpuščali na visokih nadmorskih višinah in nad neposeljenimi območji.

Potniško letalo, na katerem je bilo 149 potnikov in 15 članov posadke pa je v torek odvečni kerozin odvrglo nad mestom Cudahy, ki se nahaja le 26 kilometrov stran od Los Angelesa in nad področjem, kjer je pet osnovnih šol.

Kot piše britanski časnik BBC, je najmanj 60 ljudi zaradi draženja kože in težav pri dihanju potrebovalo zdravniško pomoč, med njimi 56 otrok, poroča britanski časnik Guardian. Šlo naj bi za lažje poškodbe.

Po informacijah tamkajšnjih gasilskih enot, naj bi gorivo hitro izhlapelo, zato večje nevarnosti ni.

Elizabeth Alcantar, županja Cudahyja je povedala: "Zelo sem vznemirjena. To so osnovne šole in majhni otroci". 

Predstavnik ameriške zračne administracije pa je medtem zagotovil, da FAA preiskuje okoliščine, ravno zaradi posebnih pravil glede izpusta goriva.