Več kot 100 kilometrov oddaljeno delovno mesto

Slovenki po nočni v Avstriji umrli na poti domov: "Zaposleni v tujini rešujejo vas in vaš proračun, žal pa ti dve osebi več ne bosta mogli reševati niti eksistence svojih družin"

R.T.
15. 1. 2020, 08.18
Posodobljeno: 15. 1. 2020, 08.28
Deli članek:

Vračali so se z nočnega dela v predelovalnici usnja v Wollsdorfu.

BFV Feldbach
Dve osebi sta umrli, tri so hudo poškodovane.

Včeraj sta v čelnem trčenju na avtocesti B66 med Bad Gleichenbergom in Merkendorfom na avstrijskem Štajerskem umrli dve Slovenki, stari 46 in 43 let. 46-letnica je umrla na kraju nesreče, 43-letnica je poškodbam podlegla v bolnišnici. Tri osebe so hudo poškodovane. Avstrijski mediji poročajo, da je 23-letni povzročitelj nesreče, tudi Slovenec, ki je trčil v avstrijskega voznika, najverjetneje zaspal za volanom.

Skupno je bilo v prometni nesreči udeleženih pet ljudi. 23-letnik je bil na poti domov po nočni izmeni, z njim so bile tri sodelavke, stare 32, 43 in 46 let. Oba voznika sta ostala ukleščena v vozilu. Zdravnica, ki je bila na poti v službo, je poškodovanim nudila prvo pomoč. Posredovalo je kar 21 gasilcev s petimi gasilskimi vozili, smo poročali včeraj. Vestnik poroča, da sta umrli delavki iz Sodišinec in Zenkovec, ki sta se vračali z nočnega dela v predelovalnici usnja v Wollsdorfu.

"Kdaj boste Prekmurje spet priključili Sloveniji?"

V zvezi z nesrečo se je na facebooku oglasil tudi Mario Fekonja, predsednik Sindikata delavcev migrantov Slovenije. Zapisal je, da delavci, zaposleni v tujini, rešujejo Vlado Republike Slovenije in njen proračun, "žal pa ti dve osebi več ne bosta mogli reševati niti ekistence svojih družin". Zapis objavljamo v celoti:

"Spoštovana Vlada Republike Slovenije. Zanima me, kdaj boste Prekmurje spet priključili Sloveniji? Kdaj boste za razvoj Prekmurja poskrbeli enako, kot za ostale regije? Kdaj boste omogočili mladim, da se zaposlijo v Prekmurju?

Danes (včeraj, op. a.) je na avstrijskem ozemlju ugasnilo življenje dveh premladih oseb, na poti iz, več kot 100 kilometrov oddaljenega delovnega mesta. Vračali so se iz nočne izmene.

Delavci, zaposleni v tujini rešujejo vas in vaš proračun, žal pa ti dve osebi več ne bosta mogli reševati niti eksistence svojih družin.

Preveč Prekmurcev je v tujini izgubilo življenja zaradi poti na ali iz dela. Potrebno bo premisliti. Ne samo, da se ljudje izseljujejo, v tujini se življenje nekaterih, prehitro, žal tudi konča.....

Z vsem spoštovanjem do svojcev, prijateljev in znancev...

iskreno sožalje

Sindikat delavcev migrantov