Odpujsala na napačen vrt

FOTO: Družina v šoku; brezsrčen sosed je zaklal njihovo 180-kilogramsko Princesko

S.R.
6. 4. 2019, 20.29
Posodobljeno: 7. 4. 2019, 11.44
Deli članek:

Pujso z imenom Princeska (Princess) je neusmiljeno pokončal sosed, ki mu je to nesrečno in izgubljeno parkljarko v varstvo predala policija.

Facebook
Zašla je na napačen vrt.

Tragičen dogodek se je pred dnevi pripetil v mestu Arcata v Kaliforniji, nanj pa je opozorila družina, ki jo je močno skrbelo za dobrobit njihove pujse Princeske. Ta je 23. marca zapustila svoj svinjak in odpujsala v neznano.

Poštenih 180 kilogramov težka Princeska na uhljih ni nosila identifikacijskih označb, na vrtu pa jo je pozneje našel eden nekoliko bolj oddaljenih sosedov. Ko se je na njegovih vratih znašla policijska patrulja, je obljubil, da bo nanjo popazil, dokler ne najdejo pravega lastnika. A njegovi nameni so bili vse prej kot čisti. Ko so se policisti vrnili, je bila Princeska že v kosih pripravljena za daljši počitek v zamrzovalni skrinji. Preračunljivi sosed je še pravočasno nabrusil nože. 

Facebook
Princeske ni več.

Kdo bo odgovarjal?

Lastnica Carrie Hogan je še bolj kot na brezsrčnega soseda jezna na policiste, ki so Princesko pustili v njegovih rokah. »Bila je zelo prijazna pujska, ki se je rada smukala okoli ljudi,« in bila je tudi »del družine,« je za časnik Lost Coast Outpost pojasnila Hoganova, ki se še spominja dne, ko jo je kot malo pujsko »hranila po steklenički.« Hoganova zdaj želi preko sodišča doseči, da njeno meso nikoli ne bi doseglo sosedovih ust, klavca pa tudi sicer morda čaka kazenska ovadba. 

V bran Princeskini lastnici je na facebooku stopila lokalna skupnost. Puščice so bile usmerjene tudi v policiste, saj menijo, da morajo prevzeti deli krivde za Princeskino smrt. »Oba, tako policist, ki je pujso prepustil v tako imenovano varstvo tistega moškega, kot ta moški, ki je pujso zaklal, morata biti kaznovana,« se je glasil eden od komentarjev. Policija se sicer brani, da niso imeli razloga za sum, da bo ta človek pujso pokončal. Na koncu, tako pravijo, so bili šokirani tudi sami.