Preživela pekel

Sedemletnica se je prebudila iz kome in že samostojno zadihala

R.T.
2. 3. 2019, 19.39
Posodobljeno: 2. 3. 2019, 20.08
Deli članek:

Sedemletnica, ena od štirih otrok, ki jih je v četrtek zjutraj oče s terase hiše groze na Pagu vrgel na betonsko dvorišče, se je po poročanju hrvaških medijev prebudila iz kome in že samostojno diha.

Facebook
Otroci z mamo Katico.

Sedemletnica je od otrok, njenih osem in pet let starih sester ter triletnega bratca, utrpela najhujše poškodbe. Nevarne so bile zlasti poškodbe glave, ki jim je sledila možganska krvavitev. Vse te dni pa je bila v komi in priključena na aparate, v četrtek zvečer pa je bila premeščena v največjo hrvaško bolnišnico KBC Zagreb. Preostali trije otroci se zdravijo v zadrski bolnišnici.

Sedemletnica se je po navedbah pomočnika direktorja bolnišnice v Zagrebu Milivoja Novaka danes prebudila iz kome prebudila in že zadihala brez pomoči aparatov, poroča hrvaški časnik 24sata. Novak je za časnik pojasnil še, da deklica z zdravniki že komunicira in da bo še vsaj en dan ostala na enoti za intenzivno nego. "Nad razvojem dogodkov smo vsi zelo veseli," je še dejal.

Dobre novice prihajajo tudi iz Zadra, kjer sta najmlajša otroka že pripravljena na to, da bolnišnico zapustita, kmalu pa naj bi bila za to pripravljena tudi osemletnica.