Tragedija

Oglasila se je mama žrtev s Paga: »Zagledala sem otroke v mlaki krvi«

R.T.
28. 2. 2019, 20.30
Posodobljeno: 1. 3. 2019, 07.26
Deli članek:

Spregovorila je mama štirih otrok, ki jih je oče včeraj zjutraj pometal z balkona.

Facebook
Svoje otroke je zagledala kako ležijo v mlaki krvi.

»Bila sem tam, ko je metal otroke. Zbudil me je pred šesto uro. Vprašal me je ali spim, rekla sem mu da ne. Potem sem se obrnila k njemu in kasneje k otroku,« je za hrvaški portal Index.hr dejala Katica Rođak, žena pošastnega Josipa Rođaka, ki je zjutraj šest metrov v globino pometal svoje štiri otroke.

»Nisem vedela, da mi je vzel otroke. Nisem ugotovila, dokler ni odpeljal najstarejše hčerke, tiste, ki ji je iznakazil oko. Mislila sem, da jo nese v dnevno sobo, a nesel jo je na beton. Potem sem stekla dol. Bila sem v spodnjicah, bosa. Zagledala sem otroke v mlaki krvi.«

»Sosed je klical policijo in reševalce. Ne vem kje je moj mož, ne želim niti slišati o njem. Ne vem, kaj se dogaja z njim,« je še dejala Katica Rođak, ki je zdaj v zadarski bolnišnici. Tam sta tudi njena najmlajša, triletni deček in petletna deklica, ki nista utrpela življenjsko nevarnih poškodb, ter najstarejša hči, ki je na intenzivni negi, a izven življenjske nevarnosti. Življenje sedemletne hčerke, ki so jo zvečer pripeljali na pediatrično kirurgijo v Zagrebu, še visi na nitki.

Facebook
Sosed pravi, da je Josip "preprosto nor."