Pokroviteljsko

Juncker Šarcu: »Pridi, mladi mož.«

STA/B.K.
10. 10. 2018, 16.53
Posodobljeno: 10. 10. 2018, 17.04
Deli članek:

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je danes v Bruslju novega slovenskega premierja Marjana Šarca sprejel z besedami: »Pridi, mladi mož.« Drugih izjav predsednik in premier ob rokovanju pred srečanjem nista dajala.

STA
Marjan Šarec in Jean-Claude Juncker

Premier se je danes v Bruslju že srečal s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom. To srečanje, ki je trajalo nekoliko dlje od predvidene pol ure, je bilo po neuradnih navedbah s slovenske strani zelo dobro in precej konkretno, s poudarkom na pripravah na vrh, še zlasti na brexitu.

Razpravljala sta tudi o širših temah, kot so populizem, Zahodni Balkan in Rusija ter tudi o razvoju dogodkov v povezavi s slovensko-hrvaškim sporom o meji, so sporočili iz Tuskove tiskovne službe.

STA
Marjan Šarec in Donald Tusk

Tusk je po srečanju tvitnil, da je z veseljem sprejel Šarca na njegovem prvem obisku v Bruslju ter da sta razpravljala o brexitu, Zahodnem Balkanu in vrhu unije, ki bo naslednji teden.

Za novega premierja je to pomemben teden pri umeščanju na evropsko in mednarodno politično sceno. V torek je namreč v Sloveniji gostil generalnega sekretarja zveze Nato Jensa Stoltenberga, v petek pa gre v Berlin k nemški kanclerki Angeli Merkel.