Na vaji sodelujejo specialne enote iz 30 držav, med njimi tudi specialna enota slovenske policije. Slovenski pripadniki sodelujejo v scenariju na Slovaškem skupaj s slovaškimi, češkimi, madžarskimi in hrvaškimi specialci. Scenarij vaje uprizarja položaj, kakršen je bil ob terorističnem napadu v Parizu leta 2015.

Takrat je devet napadalcev, privržencev džihadistične skupine Islamska država izvedlo usklajene bombne in strelske napade v bližini stadiona State de France, na obiskovalce barov in restavracij ter na koncert v dvorani Bataclan. Ubitih je bilo 130 ljudi, okoli 350 pa jih je bilo ranjenih.

Specialci se morajo na tem delu vaje soočiti z zelo mobilnimi napadalci, pri tem pa morajo usklajeno uporabljati številne oklepnike in posebna vozila. Poskušajo osvoboditi zajete talce in prijeti teroriste.

Nemški, nizozemski, norveški, švedski, finski in danski pripadniki posebnih enot medtem v Baltskem morju v temi s helikopterji in hitrimi čolni rešujejo zajetje talcev na ladji, v Španiji pa se španski, portugalski, francoski, belgijski in italijanski specialci borijo z ugrabitelji velikega potniškega letala.

V Varšavi se odvija scenarij ugrabitve okoli 500 potnikov na vlaku podzemne železnice. Poljskim policistom pomagajo kolegi iz Litve, Latvije in Estonije.

Enote za intervencijsko posredovanje Islandije, Irske, Severne Irske in Anglije se urijo v kopensko-pomorski akciji, ki se začenja na Islandiji in zaključi na Severnem Irskem.

Posebna enota nemške dežele Baden-Württemberg ter enote iz Luksemburga, Švice in Italije se v tej nemški deželi bori z ugrabitelji potniškega vlaka, ki bi lahko uporabili tudi t.i. umazano bombo, da bi razpršili jedrski material po naseljenem območju. V ta del je zato vključena tudi francoska posebna enota za boj proti kemičnemu, biološkemu, radiološkemu ali jedrskemu napadu.

V sedmem scenariju pa sodelujejo posebne enote iz Grčije, Cipra, Bolgarije in Romunije. Rešujejo ugrabljeni avtobus, ki potuje iz severa Grčije preko Bolgarije v Bukarešto. Skušajo mu preprečiti vstop v Ukrajino.