Društvo Maus

Švikartova naj bi opetnajstila tudi sestre iz Bele krajine: dejala le, da je »psihično sesuta«

R.T.
16. 10. 2019, 20.35
Posodobljeno: 16. 10. 2019, 20.39
Deli članek:

Po tistem, ko je predsednica društva Maus priznala, da si je izposodila denar, zbran za Gala, sta se oglasili sestri iz Bele krajine, ki trdita, da jima je predsednica ukradla denar.

M24
Nataša Švikart

Kot poroča spletni portal 24ur, sestri Staniša iz Bele krajine trdita, da je predsednica društva Maus Nataša Švikart ukradla denar, zbran za pomoč njima in njunima takrat šest in sedem let starima otrokoma. Živeli so v propadajoči hiši, ki so jo zgradili njuni starši in stari starši; ko sta starša umrla za rakom, sta jima zapustila dolgove v višini 20.000 evrov. Takrat ju je poklicala Švikartova, ko sta preko medijev prosili za pomoč.

Posredovala sta ji vso potrebno dokumentacijo; po drugem klicu, da bi jo pobarala po višini zneska zbranega denarja, jima je odgovorila, da nima časa, saj da je bila v Rusiji, da so ji zasegli vse in da ne more do računalnika. Denar, ki so ga zbirali ljudje, tako do njiju nikoli ni prišel. Da tudi ne bo, sta spoznali, ko je Švikartova priznala, da si je izposodila 30.000 evrov za Gala zbranega denarja.

Mlajša sestra v hiši te dni živi sama. Njen edini prihodek je socialna pomoč v višini 400 evrov. 300 jih gre za mesečno odplačevanje dolga. S paketi hrane ji pomaga Rdeči križ, odplačati mora še 17.000 evrov. Dela ne dobi, poroča 24ur, saj zaradi zdravstvenih težav ne more opraviti zdravniškega pregleda.

Švikartova je za 24ur povedala le, da je po priznanju psihično sesuta.