Čaka ju zaporna kazen

Ptujsko sodišče na hitro obsodilo še dva tihotapca

Mojca Zemljarič / Štajerski tednik
16. 10. 2019, 20.40
Deli članek:

Oba tihotapca sta krivdo priznala, zdaj ju čaka zaporna kazen.

mz
Purenoviću so rekli, da v Sloveniji za storjena dejanja ne more dobiti zaporne kazni.

Ptujsko okrožno sodišče je minuli teden spisalo obsodbo še za dva tuja državljana, ki sta nezakonito pomagala migrantom prek državne meje v Slovenijo.

 Čeprav sta se za dejanja pokesala, ju čaka nekajletna prepoved vstopa v Slovenijo. 

Oba čaka nekajletna prepoved vstopa v Slovenijo. Obsojena Marko Trajković in Miljan Purenović sta državljana Srbije. Tujcem sta na nezakonit način pomagala priti v državo, pri storitvi kaznivega dejanja so jima na prste stopili možje v modrem. Nobeden izmed obsojenih nima redne službe. Trajković ima družino in dva majhna otroka. Opravljal je priložnostna dela. Tudi Purenović se je preživljal s priložnostnim delom v gradbeništvu v Srbiji in Rusiji. Oba sta se za storjeno kaznivo dejanje pokesala. Purenović je celo dejal, da so mu drugi rekli, da za to, kar je storil, v Sloveniji ne more dobiti zaporne kazni. Če to drži, je bil očitno lepo zaveden.

 370 evrov denarne kazni mora za storjena dejanja plačati Marko Trajković.

Sodnica Biserka Rojic je Marku Trajkoviću za pomoč tujcem pri nezakonitem prehodu državne meje in nevarno vožnjo v cestnem prometu naložila leto dni zaporne kazni, ki jo lahko prestaja na polodprtem oddelku mariborskega zapora, in plačilo 370 evrov denarne kazni. Sodišče mu bo odvzelo mobilni telefon in dve SIM-kartici, čaka ga dveletni izgon iz države. Trajković je sodišče zaprosil, naj izpelje postopke, da bi lahko zaporno kazen odslužil v Srbiji.

Miljan Purenović bo v zaporu sedel leto in mesec dni. Višina denarne kazni, ki jo mora plačati, je 592 evrov. Tudi njemu bodo po nalogu sodišča odvzeli mobilni telefon in SIM-kartici, prepoved vstopa v Slovenijo ga čaka za obdobje štirih let. Oba obsojena je sodišče oprostilo plačila stroškov postopka.

mz
Trajković ima družino in majhna otroka.