Sodobnejša oprema

Donacija bo olajšala okrevanje otrok

žk
18. 12. 2016, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V URI – Soča pot k okrevanju išče tudi več otrok. Pred novoletnimi prazniki so jih obiskali športniki invalidi, v kratkem pa bo lažja tudi pot do njihove rehabilitacije.

URI – Soča
V URI – SOČA so otroci pripravili praznično vzdušje.

URI – Soča
Paraolimpijec Darko Đurić je tudi sam dalj časa obiskoval URI – SOČA.

Športniki invalidi, paraolimpijca Veselka Pevec in Darko Đurić ter paraplavalec Nino Batagelj, so se v okviru napovedi dobrodelne akcije Deluxe družili z otroki na Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu RS – Soča (URI – Soča). Športnike je sprejela Katja Groleger Sršen, dr. med., vodja oddelka za rehabilitacijo otrok, pridružil se pa jim je še Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja (ZŠIS-POK).  

Druženje z otroki

Športniki so si ogledali obstoječo opremo za rehabilitacijo na otroškem oddelku ter z otroki delili svoje vtise in izkušnje s športnih tekmovanj, ki so jim vsi z veseljem prisluhnili. »Druženj z otroki se veselim, saj je v njihovi družbi vedno prijetno. Tudi sam sem zelo dolgo obiskoval URI – Soča, zato vem, da tukaj za njih odlično poskrbijo in jim prek rehabilitacije omogočijo lažje vključevanje v njihovo vsakdanje okolje,« je ob srečanju dejal Darko Đurić. Skupaj z Veselko in Ninom so otrokom zaželeli prijetne praznike in veliko veliko zdravja ter optimizma na njihovi rehabilitacijski poti.

URI – Soča
Otroke je obiskala tudi dobitnica zlatega odličja na letošnjih paraolimpijskih igrah Veselka Pevec.

Donacija

Oprema, ki jo bodo prejeli v okviru donacije Deluxe, je posebej prilagojena za otroke, zato bodo lahko uporabili sodobne pristope pri rehabilitaciji in otrokom tako omogočili boljšo gibalno samostojnost. 

Ta bo v bodoče nekoliko lažja, saj trgovsko podjetje Lidl že četrto leto zapored del sredstev od prodaje izdelkov Deluxe namenja v dobrodelne namene. Letos jih bodo namenili za nakup dveh sodobnih gibalnih naprav za podporo rehabilitaciji otrok na URI – Soča. Napravi bosta namenjeni krepitvi posameznih mišičnih skupin, s tem pa predstavljata pomemben korak k sodobnim pristopom pri treningu mišic in krepitvi celotnega telesa za potrebe rehabilitacije otrok. Sredstva za nakup naprav se bodo zbirala od prodanih izdelkov Lidlove praznične blagovne znamke Deluxe, akcija pa bo potekala do konca leta 2016. Donacija bo predvidoma predana v uporabo v februarju 2017. 

URI – Soča
Nova oprema bo namenjena krepitvi mišic in celotnega telesa.