Anin ples 2016

FOTO: Zaplesali v imenu dobrodelnosti

b.p.
30. 8. 2016, 17.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Minuli konec tedna se je v Kristalni dvorani GH Rogaška Slatina odvil tradicionalni Anin ples, ki še vedno velja za enega najbolj prestižnih plesno-kulturnih dogodkov v Sloveniji.

mediaspeed
Organizator Aninega plesa Franci Križan v družbi Maje in Biserke Križan

Kristalna dvorana se je za en večer ponovno spremenila v prizorišče kot iz pravljice. Po besedah organizatorjev je tako Ana letos še enkrat več zablestela na »Slovenskem Opernbalu« v Rogaški Slatini.

Helena Pirc, voditeljica

"Anin ples že tradicionalno povezujem zadnjih nekaj let in moram reči, da gre resnično za sozvočje glasbe, kulinarike in enologije."

Program prireditve se je v skladu s 180-letno tradicijo začel natančno ob 19. uri. Ob najavi vsakega gosta posebej so ti svečano, ob pozdravnih taktih Kvarteta Akord z balkona dvorane, vstopali v dvorano. Ob 20. uri se je prireditev ob osmih udarcih gonga slovesno začela. Sledili so fanfare in vstop 20 natakarjev s prvim krožnikom Aninega svečanega menija, ki ga je pripravila slovenska mladinska kuharska reprezentanca pod vodstvom kuharskega mojstra Boruta Jakiča, nosilca najvišjih kuharskih priznanj doma in v tujini.

Poleg kulinaričnih presežkov in plesa je bilo poskrbljeno tudi za glasbeni program: violinistka Petra Mikolič kot glasbena podlaga napovedovalki, članice baletnega ansambla Beogradskog narodnog pozorišta: Jovana Nestorovska, Marharyta Cheremukhina in Dejana Zlatonovski, trobilni kvintet Conrast, sopranistka Martina Burger ob spremljavi pianistke Aleksandre Naumovski in polnočna napitnica iz opere Traviata s sopranistko Martino Burger in triom tenorjev Eroika.