Muzikal

Ganljive moje pesmi in moje sanje

Alesh Maatko
24. 8. 2016, 22.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Razprodane predstave, stoječe ovacije in navdušeni gledalci so razlog, da bo uspešnica Moje pesmi, moje sanje septembra znova zaživela na odru v KD Radomlje.

Matevž Cerar
Organizacijo predstave sta prevzeli Kulturni društvi Mlin Radomlje in Ihan, zasedbi pa se je pridružil tudi Simfonični orkester Domžale-Kamnik.

Predstava navdušuje s svojo veličastno glasbo, bogato kostumografijo in scenografijo ter neverjetno energijo mladega, kar dvainštiridesetčlanskega ansambla, ki jih spremlja tridesetčlanski simfonični orkester. Ekipa je za izvedbo muzikala dobila pravice prav iz Amerike, kjer veljajo stroga pravila te odrske veje umetnosti. Muzikal je v Sloveniji plod sodelovanja mladih umetnikov in kulturnih društev Ihan in Mlin Radomlje. Premiera pa je bila lanskega septembra.

Matevž Cerar
Lani so na odru kulturnega doma v Radomljah muzikal razprodali kar štirinajstkrat.

Manjša sprememba

Matevž Cerar
Otroci nad novo guvernanto sprva niso navdušeni, a kmalu jih s svojo prijazno naravo in petjem osvoji.

Kot smo izvedeli, v novo sezono vstopajo z malo spremenjeno igralsko zasedbo. Vlogo Else Schraeder bo od septembra igrala pevka Eva Černe, otrokom pa se bo v vlogi Kurta pridružil Pavel Trojer.

Zgodba muzikala

Muzikal je nastal po resnični zgodbi. Dogaja se v času pred drugo svetovno vojno in govori o radoživi postulantki Marii, ki je poslana za guvernanto sedmim otrokom. Otroci nad novo guvernanto sprva niso navdušeni, a kmalu jih s svojo prijazno naravo in petjem osvoji. Maria ogreje srce tudi njihovemu strogemu očetu, stotniku von Trappu, ki je po ženini smrti v hiši uvedel pretirana pravila, obenem pa se tudi sama zaljubi vanj. Predstava temelji na gledališki predlogi iz leta 1959. Že ta, za katero je glasbo in besedila spisala prodorna dvojica, skladatelj Richard Rodgers in tekstopisec Oscar Hammerstein II, je očarala mnoge, skladbe pa so nemudoma postale večne uspešnice.

Matevž Cerar
Predstava je doživela velik uspeh, sploh če upoštevamo dejstvo, da je muzikal nastal v produkciji amaterskih gledališč.