Za vse okuse

FOTO: Kamfest – Festival z razgledom

b.p.
17. 8. 2016, 18.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Kamniku so že trinajsto leto zapored pognali Kamfest – festival z razgledom, kjer bodo tudi letos poskrbeli, da bo vsak našel nekaj zase, od mladih do starih, od gledališča do koncertov.

mare vavpotič
Prismojeni profesorji bluesa so pričarali odličen glasbeni večer.

Od svojega začetka, ko ga je leta 2004 pod imenom Kamniško kulturno poletje organizirala ekipa entuziastov Kulturnega društva Priden možic, pa do svoje trinajste izvedbe je festival prehodil dolgo pot, se izognil marsikateri oviri in prerasel v enega največjih poletnih dogodkov v Sloveniji. A ideja ostaja enaka – v Kamnik pripeljati kvalitetno kulturo različnih žanrov in poskrbeti za družabno poletje.

Mare Vavpotič
Igralec in glasbenik Janez Škof v elementu na odru.

Do 20. avgusta se bo v Kamniku odvilo več kot 100 dogodkov – tako napovedanih kot spontanih. Med drugimi bodo do konca festivala nastopili še Katalena, Panda, Hladno pivo in Jani Kovačič. Veliko zanimanja pa je bilo na koncertu skupine Dan D. Novomeški rockerji, ki nedvomno sedijo v družbi najboljših skupin na slovenskem glasbenem Olimpu, so končno prispeli tudi na Kamfest. »Trajalo je sicer trinajst let, a čakanje se je izplačalo. (smeh) Kljub slabemu vremenu je tako okoli 700 poslušalcev uživalo v njihovih največjih hitih in glave so bile bolj mokre od znoja kot pa od dežja,« je povedal zadovoljni organizator Juš Milčinski