Mučil vso družino

Šokanten primer "zadrskega Fritzla"

R.T.
17. 8. 2016, 17.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po dolgih letih psihičnega in fizičnega mučenja se je mladenka konec julija opogumila in policiji prijavila pošastnega očeta, ki se je znašal nad vsemi člani družine.

Arhiv Svet 24
Fotografija je simbolična

Dekle je grozote iz svojega otroštva najprej zaupalo svojemu fantu, ta pa jo je potem prepričal, naj očeta prijavi policiji.

Dekletova družina je preživljala pekel. Oče jih je redno žalil, pretepal, najstarejšo hčerko, to, ki ga je naposled prijavila, pa je še spolno zlorabljal. Dekle je celo zanosilo in rodilo otroka.

Zakaj ni o grozotah spregovorila mati, žena mučitelja in spolnega iztirjenca. Menda ni upala zaradi groženj s smrtjo.

Dogajanju v stanovanju v enem od zadrskih blokov se je zdelo sumljivo vsaj bližnjim sosedom. Nenavaden se jim je zdel odnos očeta do najstarejše hčerke, policiji pa so se pritožili le zaradi pogostega hrupa iz njihovega stanovanja. Tudi socialne službe niso posumile o grozotah, čeprav je mladoletnica rodila, identiteta očeta pa ni bila znana.

Po prijavi pa je policija pridržala moškega in sodišče je zoper moškega odredilo pripor zaradi kaznivih dejanj proti spolni svobodi, incesta, nasilja v družini in zlorabe otrokovih pravic.