Kar na pamet

Trump po govoru o katastrofalni Merklovi dobil odgovor

T.L.
17. 8. 2016, 15.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Hillary Clinton je primerjal z Angelo Merkel, ki je po Trumpovih besedah z begunsko politiko Nemčiji prinesla kriminal.

Reuters
Angela Merkel

Donald Trump je na včerajšnjem shodu z volivci v zvezni državi Ohio dregnil v evropsko velesilo, Nemčijo. Hillary Clinton je namreč primerjal z nemško kanclerko Angelo Merkel. Seveda ženskama Trump z izjavno ni laskal. 

"Hillary Clinton želi biti ameriška Angela Merkel, ampak znano je, kakšno katastrofo je množična migracija povzročila Nemčiji in nemškemu narodu. Kriminal se je povečal do nedoumljivih ravni. Katastrofa," je v svojem slogu govoril Trump. In si prislužil odgovor Michaela Rotha, nemškega ministra za Evropo. Dejal je, da Trumpove ocene niso točne, da pa je dolžnost nemške vlade, da pove resnico, kljub temu, da se Trump v kampanji pogosto prisega na polresnice. 

Trump je že drugič v dveh mesecih preoblikoval ekipo, ki vodi njegovo kampanjo. V ekipi je zdaj konservativni direktor novičarske spletne strani Breitbart Stephen Bannon in dolgoletna republikanska strateginja Kellyanne Conway. Vodja kampanje ostaja Paul Manafort. (STA)

"Žal mi je, da ameriški republikanski predsedniški kandidat govori brez kakršnekoli osnove govori o resnih zadevah. Podatki našega ministrstva za notranje zadeve kažejo, da se v primerjavi s prejšnjim letom stopnja kriminalitete – ne glede na milijon beguncev, ki so prišli v Nemčijo – sploh ni povišala. Nemčija je še naprej mirna država, ki se bo trudila, da begunci postanejo del naše družbe," Trumpu sporoča Roth.