Predrzna pustolovščina

VIDEO IN FOTO: Splezati je hotel do Trumpa

R.T.
11. 8. 2016, 08.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Newyorški policisti so aretirali moškega, ki je po fasadi nebotičnika Trump Tower s pomočjo vrvi in vakuumskih priseskov poskušal priplezati do republikanskega predsedniškega kandidata.

Profimedia
Po steklenem pročelju nebotičnika je plezal s pomočjo priseskov in vrvi. Nekajkrat je tudi nevarno zanihal, oprijemajoč se le priseskov.

Za zdaj je znano, da je šlo za 20-letnega moškega iz Virginije, ki je, kot je sporočila policija, hotel srečati Trumpa.

Mladeničev vzpon na 58-nadstropno stavbo je trajal več ur, preden so ga prijeli policisti. Na ulici se je zbrala množica ljudi in spremljala drzni podvig.

Profimedia

Medtem ko so delavci odstranili okna na plezalčevi plezalni smeri, in mu s tem preprečili nadaljevanje, so mu policisti v 21. nadstropju pripravili zasedo, ga zgrabili in zvlekli v notranjost. Moškega so aretirali in ga odpeljali na psihiatrični pregled.

Profimedia
Eden od policistov ga je zgrabil in potegnil v notranjost stavbe, kjer so ga potem aretirali.

Kot je sporočila policija, so sprva sicer mislili, da imajo opravka s samomorilcem, ki namerava skočiti s stavbe. Zato so se pripravili predvsem na njegovo reševanje. "Vzpostavili smo dialog z njim, spodaj pripravili tri zračne vreče in veliko opreme za reševanje," je povedal poveljnik policije na Manhattnu William Morris.

Profimedia

Ko so plezalca prijeli, so ugotovili, da je hotel le pritegniti pozornost in se srečati s Trumpom. Da je bil to njegov glavni motiv, je pred podvigom na YouTubu objavil tudi svoj video posnetek, je še povedal Morris in dodal, da zaenkrat verjamejo, da ni skušal škodovati nikomur. V posnetku na YouTubu, se je opisal kot "samostojni raziskovalec", ki mora Trumpu prenesti "pomembno sporočilo".

Profimedia

Trumpa sicer takrat ni bilo v New Yoku, ampak je bil na zborovanju v Virginiji, nato pa je imel na programu še dogodek na Floridi. Stolp, ki nosi njegovo ime, pa ni le njegovo domovanje, ampak je v njem uredil tudi sedež svoje predsedniške kampanje.

Profimedia