Dobrodelnost

11. dobrodelna akcija Za srce Afrike

zf/sta
25. 8. 2016, 14.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Slovenska Karitas začenja zbiranje sredstev v 11. dobrodelni akciji Za srce Afrike, ki jih namenja razvojnim in humanitarnim projektom na področju zdravstva, šolstva ter oskrbe z vodo in hrano.

karitas.si
Zbrana pomoč Slovencev dnevno lajša življenje več stotisočim v Afriki.

Stiske ljudi v Afriki so zaradi vojne in podnebnih sprememb vse večje, zato je humanitarna pomoč državam v razvoju še kako pomembna, je povedal generalni tajnik Slovenske Karitas Imre Jerebič.

Lani smo slovenski darovalci v akciji Za srce Afrike prispevali 134 tisoč evrov.

Veseli ga, da v Sloveniji število darovalcev počasi narašča. Lani so tako v akciji Za srce Afrike slovenski darovalci prispevali 134 tisoč evrov. V zadnjih desetih letih je bilo z darovi posameznikov, podjetij in sofinanciranja posameznih projektov s strani ministrstva za zunanje zadeve zgrajenih in obnovljenih šest šol, štirje zdravstveni centri, tri porodnišnice in deset večjih vodnjakov.

S pomočjo letošnje akcije bodo v Srednjeafriški republiki podprli nakup medicinske opreme za novozgrajene prostore zdravstvenega centra, ki oskrbuje 25 tisoč prebivalcev in pomaga pri nakupu hrane za 400 podhranjenih otrok. V Ruandi bodo z zbranimi sredstvi pomagali pri gradnji sob in sanitarij za bolnike, ki so v oskrbi že več mesecev. Do zdaj zbrana pomoč iz Slovenije dnevno lajša življenje več kot 250 tisoč ljudem v Afriki.