Za zavarovalnino

Plačala mu je, da ji odseka dlan in stopalo

R.T.
25. 8. 2016, 14.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Mladenka je može postave šokirala s priznanjem: nekomu je plačala, da ji je odsekal dlan in stopalo.

Vietnamki se goljufija ni izšla po pričakovanjih.

30-letna Vietnamka v poslu ni bila uspešna. Maja pa se ji je utrnila ideja, kako priti do denarja. 21-letnega znanca je prepričala, da ji je za plačilo slabih 2.000 evrov odsekal levo dlan in levo stopalo. Njena namera je bila, da bi zavarovalnici prodala zgodbo o nesreči, ki da jo je doletela na železniških tirih.

21-letnik, ki ji je šel na roko.

Sreča v nesreči

Hladnokrvni prijatelj ji je ustregel, nato pa še odigral vlogo mimoidočega neznanca, ki je o nesreči v Hanoju obvestil policiste in reševalce. Tem je pojasnila svojo različico dogodkov: da je hodila ob tirih, ko jo je vlak, ki se je pripeljal mimo, potegnil pod svoje podvozje. K sreči ji je življenje rešil prijazni neznanec.

Priznanje

Sprva so vsi mislili, kakšno srečo ima, da je preživela, a ker ima laž kratke noge, so preiskovalci kaj hitro ugotovili, da sta vpletena v resnici znanca. Takrat so začeli vrtati. 30-letnica je pogorela na poslovnem področju, malo pred nesrečo pa se je za velik denar zavarovala. Ko so jo soočili s temi dejstvi, je priznala, da je vse to naredila v upanju na izplačilo 180.000 evrov zavarovalnine.

Vietnamka je tako izgubila dlan, stopalo in slabih 2.000 evrov, so se pa vsaj policisti odločili, da prestopnikov ne bodo preganjali, češ da je že dobila svojo kazen. Je pa 30-letnica namignila, da v Vietnamu za tovrstne goljufije (še) nimajo člena v zakoniku.